Vremea continuă să ne facă surprize iar meteorologii se văd nevoiți să actualizeze cât mai des prognoza meteo. Într-o intervenție la Realitatea Plus, Mihai Huștiu, meteorolog ANM, ne-a avertizat cu privire la vremea capricioasă din următoarele zile.

„Vestea bună este că vom experimenta temperaturi mari, de 20-21 de grade, în special în Muntenia, Vestul Dobrogei, posibil și sudul Moldovei, unde va fi mai cald decât în mod obișnuit. Se vor înregistra valori mari ale temperaturilor și în sudul Banatului, prin Oltenia dar și în zona Munteniei, spre Lunca Dunării. La București așteptăm undeva în jurul la 19 grade atât sâmbătă cât și duminică,” a spus meteorologul ANM.

Pe de altă parte, ploile vor continua să ne dea bătăi de cap:

„În weekend, însă, nu scăpăm de ploi, sâmbătă va ploua în vest, în nord, în centru, prin sud-est, după amiază vor apărea ploile și în restul teritoriului, în partea de sud est vor fi însoțite și de descărcări electrice, posibil izolat și de grindină și pe alocuri se pot strânge și cantități de apă de peste 15-20 litri pe metru pătrat, urmând ca duminică înnorări și ploi să mai fie persistente și în jumătatea de nord a teritoriului,” a spus Mihai Huștiu.

Vremea va oscila între temperaturi extreme, iar săptămâna viitoare ne vizitează un nou val de frig, avertizează meteorologul ANM.

„Cum spuneam, vestea bună este că se mai încălzește, însă nu pentru mult timp, pentru că vremea rămâne la extreme. Undeva la începutul săptămânii viitoare sunt semnale că o nouă pătrundere de aer rece, polar, dinspre nord-estul Europei va ajunge și în zona geografică a țării noastre. Prin urmare vom avea de a face din nou cu scăderea temperaturilor, de asemenea se va intensifica vântul.”

Articolul precedentAdi Minune, internat de urgență în spital. Ce a pățit manelistul
Articolul următorSituația tragică a fermierilor. Crescătorii de vaci: „Pierdem pe litrul de lapte între 0,3 şi 0,85 lei”