La data de 25 mai a.c., polițiștii  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Brașov, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului ilicit de droguri.

Astfel, în urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate 300 de grame de cannabis, sub formă de muguri, 97 de comprimate XTC, de diferite forme și culori, 100 de grame de amfetamină, 2 grame de cocaină, precum și mai multe grindere și ustensile, destinate consumului de droguri.

De asemenea, au fost descoperiți și ridicați 43.889 de lei, 385 de lire și 20 de dolari USD. 

După finalizarea perchezițiilor domiciliare, 6 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Teritorială Brașov, unde, după audieri, s-a dispus măsura reținerii acestora, pentru 24 de ore.

Persoanele reținute au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. 

Totodată, pentru continuarea actelor de urmărire penală va fi sesizat Tribunalul Brașov, în vederea dispunerii măsurii de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Brașov și Covasna și a jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Burebista – Brașov.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articolul precedentAgitație mare la Viscri, cu doar câteva zile înaintea vizitei Regelui Charles. NU mai există niciun loc de cazare în zonă
Articolul următorÎnmatricularea online a vehiculelor, aprobată de Guvern