A mai rămas o săptămână până la vizita Regelui Charles al Marii Britanii în România.

Monarhul va efectua prima vizită externă de după încoronare chiar în țara noastră.

Va ajunge în Transilvania pe 2 iunie.

Satul brașovean Viscri freamătă în așteptarea Majestății Sale.

Localnicii îl așteaptă pe rege cu mare interes, iar turiștii au luat cu asalt localitatea.

“În Viscri, toate pensiunile sunt ocupate 100%. (…) Vreo două săptămâni de acum încolo, toate camerele de la pensiuni sunt ocupate. Exact pe perioada venirii Regelui Charles. Sunt peste 150 de locuri de cazare (…) Vizita dânsului la Viscri, Mălâncrav și pe Valea Zăleanului este exact ce vă spuneam că iubește natura, fauna și flora din ținuturile noastre. A ales și o perioadă interesantă, pentru că avem câmpurile pline de flori (…) Eu îl știu de când mergea pe câmp, culegea fiecare floare și o studia”, a spus viceprimarul din Bunești, Dumitru Gărgărici.

Agitație este și la casa din Viscri.

“Nu facem pregătiri foarte speciale pentru el, întrucât este un om simplu și modest. Și nu are pretenții, nu vrea ceva special. Când vine el pregătim niște produse tradiționale. Gemuri, siropurile, brânză sau cașcaval din sat. Și avem și produse tradiționale pe care el le-a gustat și în magazinul nostru la muzeul prințului”, a precizat Anastasia Karouti, voluntar la reședința monarhului englez.

Localnicii din Viscri așteaptă cu interes venirea Majestății Sale.

Unii nu cred nici acum că Charles va ajunge pe 2 iunie în România.

“Am auzit că vine. O să fie o grămadă de oameni pe aici. Lumea cred că-l așteaptă. Localnicii nu știu cât îl așteaptă, dar turiștii or să vină (…) Nu credeam că o să mai vină pe aici, pentru că are alt statut, alte atribuții. Nu cred că-i mai permite timpul să umble așa prin alte țări. Nu cred până nu-l văd”, a spus un localnic.

“Dacă se oprește aș vrea să îl văd. Vrea lumea să-l vadă. O să-l salutăm”, a spus o localnică.

„Speram să mai vină pe aici pentru că el tot timpul o venit. Vine, îi place la noi și de aia vine”, a precizat altă localnică.

În România, Regele Charles, care va ajunge la noi fără Regina Camilla, va face o vizită oficială și la Cotroceni.

Majestatea Sa va pleca din România pe data de 6 iunie.

Articolul precedentANPC sancționează alte 8 bănci din România. Banca de stat, unde mulți români își țin economiile, inclusă în tăvălugul amenzilor
Articolul următorVIDEO Percheziții la persoane care dețineau droguri de mare risc