VIDEO Pacienții infectați cu HIV își strigă disperarea!

Pacienții infectați cu HIV protestează împotriva modului în care sunt tratați în Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Aceștia acuză conducerea Spitalului, pe managerul acestuia, Ramona Delia Ionescu, că i-a lăsat fără medicația necesară.

Această situație neplăcută a fost făcută publică de ASUM (Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere) Brașov.

Întreaga postare a celor de la ASUM, mai jos:

Acest lucru s-ar fi datorat faptului că Spitalul a încheiat un contract cu o firmă care nu avea pe stoc medicamentele necesare. Noaptea minții!!!Tot pacienții susțin că evaluarea/consilierea psihologică se face doar pe hârtie de către psihologul unității medicale. Viața acestora se rezumă la pastila care trebuie administrată zilnic. Din păcate aceștia au fost văduviți de pastila necesară o perioadă de timp! Directorul medical a Spitalului s-a încurcat în explicații. Toată această „reorganizare” a Spitalului se pare că este ținută la sertar. Număr de paturi care se regăsesc doar pe hârtie, calcule economice hilare, cadre medicale nemulțumite, opacitate totală! Cu privire la acest subiect am încercat să aflăm care este punctul de vedere al conducerii unității medicale.

În acest sens am transmis, în baza Legii 544/2001, solicitări scrise. Managerul unității medicale, Ramona Delia Ionescu, în loc să ne răspundă așa cum legea o obligă, s-a limitat în a ne acuza de hărțuire și blocarea activității Spitalului! Managerul se pare că nu cunoaște, ori nu vrea să cunoască faptul, că accesul la informațiile de interes public este garantat. Nimeni nu poate cenzura acest drept, în afara cazurilor prevăzute în mod expres de același act normativ. Din dorința de a sprijini aceste persoane (peste 200 aflate în evidență), a căror viață se pare că depinde de medicația care ar trebui să o primească fără întrerupere, dar și de modul în care aceștia vor fi afectați în urma reorganizării, noi vom continua demersul nostru în justiție. Este singura soluție, din păcate!

Articolul precedentDouă persoane rănite, după ce un apartament a luat foc
Articolul următorFOTO 100.000 $ din SUA și Germania, pentru modernizarea Spitalului Municipal Făgăraș