Lucrările în corpul principal al Spitalului Municipal Făgăraș, unde urmează să fie mutată secția Pediatrie, sunt în desfășurare. Acestea urmează să fie finalizate în luna martie a anului viitor, conform contractului cu o valoare de 2 milioane de lei finanțat din bugetul local.

Până în prezent, firma contractată de municipalitate a executat 80% din lucrările de consolidare a clădirii și 60% din lucrările la instalațiile electrice și sanitare. După finalizarea acestora va începe etapa destinată arhitecturii construcției.

Noua secție de pediatrie se va întinde pe două nivele – parter și etajul 1, pe o suprafață totală de aproape 793 de metri pătrați, va avea 25 de paturi, iar spațiile pentru copii și părinți vor fi amenajate astfel încât să li se ofere intimitatea necesară. De asemenea, vor mai exista un loc de joacă, izolatoare și săli de tratament, de care vor beneficia toți pacienții din Țara Făgărașului.

La parterul clădirii se vor amenaja: izolator, cabinet pentru consultații, o sală de tratament, salon de spitalizare de zi, grupuri sanitare pentru pacienți și vizitatori, precum și dotări pentru persoane cu dizabilități locomotorii (rampă acces, grup sanitar). De asemenea, arhiva secției de pediatrie și vestiarul cadrelor medicale se vor amplasa tot aici.

La etajul 1 se vor amenaja: izolator, săli de tratamente, sală de mese cu oficiu și un loc de joacă pentru copii, prevăzut cu sală de așteptare. Vor mai exista grupuri sanitare atât pentru pacienți, cât și pentru vizitatori și cadrele medicale.

Tot la etajul 1, va fi amplasată camera de gardă și saloanele pentru copii și însoțitori. Toate saloanele – însumând un total de 25 paturi pentru spitalizare continuă – vor fi prevăzute cu grupuri sanitare proprii. Se vor amenaja la nivelul etajului și cabinete pentru medici și asistente.

Grupuri civice și o asociație s-au implicat pentru a strânge fonduri, astfel încât dotările să fie de ultimă generație.120.000 de lei s-au adunat la balul caritabil organizat de Asociația Sergiana în luna noiembrie, la Brașov, la care au participat 500 de persoane.

De asemenea, trei făgărășence – stabilite în SUA, Germania, respectiv Cluj-Napoca – au demarat zilele trecute o campanie online de strângere de fonduri. Cei care vor să doneze pot accesa link-ul platformei onlineGoFundMe – www.gofundme.com/f/pediatricunitfagaras?fbclid=IwAR0OVER_-9446KOE2fZeCQM2QkJVy-BtAJ7O5892j1Xj65NLgxzoY71Zr7k – ținta fiind suma de 100.000 de dolari.

Articolul precedentVIDEO Pacienții infectați cu HIV își strigă disperarea!
Articolul următorFOTO+VIDEO Incidente, din cauza vremii, pe drumurile din județul Brașov