VIDEO Moment istoric pentru atletismul românesc! Primul Campionat Mondial de alergare are loc, astăzi, la Brașov

Campionatul Mondial de Alergare 50 km îi va aduce la Brașov pe unii dintre cei mai importanți ultra-alergători din lume. Țara noastră va avea la start un lot numeros, format din 8 băieți și 6 fete. Cel mai important eveniment de atletism organizat vreodată în România va avea startul în această dimineață, de la ora 8.00, din fața hotelului Aro Palace.

Este un mare eveniment pentru comunitatea atleților alergători din România, pentru Federația Română de Atletism și toată suflarea atletismului. Este un Campionat Mondial în dezvoltare, în sensul că această forma de alergare se dezvoltă în Europa și noi abia acum încercăm să o punem pe direcție. Eu cred că dacă am veni în primele zece la echipă ar fi foarte bine, un sportiv în primii 20-25 ar fi nemaipomenit. Brașovul cred că poate deveni un exemplu de organizare al competițiilor. Ne dorim foarte mult, e un vis al nostru, ca în 10-12 ani să organizăm și noi un Campionat European de pistă” – Florin Florea, președinte FR Atletism.

La Campionatul Mondial de la Brașov se va stabili un record de participare. Peste 150 de sportivi din 31 de țări, reprezentând toate continentele, vor lua startul, pe 1 septembrie, la cea mai importantă competiție atletică organizată în România.

Este o provocare și în același timp o mândrie, pentru că trebuie să facem față unor aspect de nivel competițional, dacă e să ne referim la ce înseamnă atletismul, în special, dar și la capacitatea de organizare a acestui eveniment care presupune un efort foarte mare din partea noastră. Sper să facem o treabă bună” – George Scripcaru, primar Brașov.

Este o provocare foarte mare pentru noi, ca brașoveni. Putem spune că este cel mai mare eveniment care se desfășoară în județul nostru. Noi, ca autorități locale, ne dorim să avem o agendă sportivă cât mai complexă. Pentru brașoveni e o mare bucurie, am văzut un puls foarte bun în oraș, sunt mulți cei care așteaptă cu foarte mare interes, își doresc să vadă o asemenea competiție fiindcă n-am mai avut parte de așa ceva” – Adrian Veștea, președinte Consiliu Județean Brașov.

Campionatul Mondial de Alergare de 50 km este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Primăriei Municipiului Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Campionatul Mondial de Alergare de 50km se va desfăşura prin parcurgerea unei bucle mici de 5km, urmată de parcurgerea de cinci ori a unei bucle mari de 9km.

Bucla mică, de 5km are traseul: Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – strada Zizinului (intersecţie strada Traian)

Bucla mare, de 9km are traseul:  Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean – Calea Bucureşti – Giratoriu „Poienelor” (intersecţie strada Saturn)

Articolul precedentCăruţă lovită de maşină
Articolul următorCampionatul Mondial de alergare restricționează circulația