Campionatul Mondial de alergare restricționează circulația

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM, care are loc la Brașov astăzi, va aduce modificări importante traficului rutier. Competiția este programată în inima Braşovului, iar ultraatleţii vor putea fi încurajaţi de toţi locuitorii şi turiştii care vizitează municipiul în această perioadă.

La fel ca în marile metropole din lume unde se organizează campionate de alergare pe şosea, traficul va fi blocat pe tot traseul competiţiei, pe întreaga durată a acesteia, fără posibilitate de traversare.

De aceea, cei care vizitează Braşovul, precum şi locuitorii oraşului, trebuie să ştie că circulaţia rutieră va fi restricţionată total pe următoarele străzi:

Bulevardul Eroilor – de la hotel ARO, intersecţia Bulevardul Eroilor – Str. Mureşenilor

Bulevardul 15  Noiembrie

Strada Calea Bucureşti – până la intersecţia cu Bulevardul Saturn.

Strada Zizinului – până la intersecţia cu strada Traian (orele 6.00 – 9.00)

În plus, circulaţia rutieră dinspre Poiana Braşov va fi oprită şi deviată către Râşnov în intervalul 6.00 – 15.00.

Astfel turiştii bucureşteni care părăsesc Poiana Braşov vor urma ruta Poiana Braşov – Râşnov – Predeal pentru a ajunge în Drumul Naţional 1 care merge spre Bucureşti. Ceilalţi turişti vor putea călători din Râşnov către destinaţiile lor de domiciliu.

Vor putea fi folosite următoarele rute ocolitoare:

Strada Mureşenilor

Strada Poarta Schei

Strada Nicolae Bălcescu până la magazin Star

Strada C. Dobrogeanu Gherea

Strada Carpaţilor până la intersecţia cu Bulevardul Muncii

Bulevardul Saturn

Strada Zizinului

Strada Uranus până la intersecţia cu strada Traian

Strada Toamnei

Bulevardul M. Kogălniceanu

Bulevardul Iuliu Maniu

Strada Lungă

Şoferii pot folosi aplicaţiile Waze şi Google Maps, actualizate cu restricţiile rutiere, pentru a găsi ruta optimă către destinaţia dorită.

Pe întreg traseul campionatului întreaga circulaţie va fi interzisă, inclusiv cea a mijloacelor de transport în comun.

Liniile de transport în comun vor suferi modificări în intervalul 6.00 – 16.00, iar modificările pot fi consultate aici, pe site-ul oficial al RATBV https://www.ratbv.ro/noutati/modificari-temporare-de-orare-%c8%99i-trasee-in-ziua-de-1-septembrie-ac_340/

Federaţia Română de Atletism îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi îi aşteaptă pe toţi braşovenii să participe la acest campionat mondial, unic pentru Braşov şi pentru România!  Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50Km îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

Articolul precedentVIDEO Moment istoric pentru atletismul românesc! Primul Campionat Mondial de alergare are loc, astăzi, la Brașov
Articolul următorVIDEO Etapa a doua din liga a treia a adus prima victorie pentru SR Brașov