VIDEO + FOTO Medicii din Brașov au ieșit în stradă cu prilejul Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei

24 martie a fost declarată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept „Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei (TB)”. Cu această ocazie, cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov au ieșit, astăzi, în mijlocul brașovenilor și au împărțit materiale informative cu privire la depistarea şi tratamentul corect al tuberculozei, o boală care se poate vindeca şi preveni, atunci când este diagnosticată la timp şi tratată adecvat.

În ciuda progresului notabil din ultimul deceniu, tuberculoza este încă o problemă de sănătate publică, fiind răspândită pe tot globul și rămânând una din primele zece cauze de deces pe plan mondial. În România, Ministerul Sănătăţii consideră tuberculoza o problemă majoră de sănătate publică. Cu toate eforturile depuse, la noi în țară incidenţa globală a TB (cazuri noi și recidive) este de departe cea mai mare din Uniunea Europeană şi una dintre cele mai mari din Regiunea Europa a OMS.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov derulează Programul Judeţean de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei, având ca obiectiv limitarea riscului de îmbolnăvire a populaţiei prin reducerea endemiei tuberculoase. În acest context, din analiza endemiei TB pe judeţe, se constată că în judeţul Braşov incidenţa globală a bolii în anul 2018 este sub media incidenţei TB pe ţară, fiind pe penultimul loc în ordine descrescătoare a incidenței, respectiv de 27,6 cazuri la suta de mii de locuitori, faţă de media pe ţară care este de 59,4 cazuri la suta de mii de locuitori.

Foto și video: Consiliul Județean Brașov

Articolul precedentInvestiții importante în sistemul de iluminat, la Râșnov
Articolul următorFOTO Garda de Mediu a amendat cu 100.000 de lei o societate din Zărneşti