În timpul unui control comun efectuat, în data de 26.02.2019, de Comisariatul Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu Inspectoratul de Poliṭie al Judeṭului Braşov – Serviciul Arme, Explozivi, Substanṭe Periculoase și cu Administrația Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov, s-a constatat că societatea DS Smith Paper Zărneşti SRL din localitatea Zărneşti deversa ape uzate tehnologice neepurate direct în pârâul Bârsa, printr-o conductă neautorizată.

Apele uzate neepurate erau dirijate spre pârâu printr-o vană acționată manual, amplasată într-un cămin situat în apropierea stației de epurare. Chiar în timpul verificărilor, un angajat al societății a fost surprins în momentul în care închidea vana prin care se descărcau apele neepurate. SGA Braşov a prelevat probe de apă de la sursa de evacuare neautorizată şi din conducta de evacuare a staṭiei de epurare, iar rezultatul analizelor a arătat că apele uzate descărcate în pârâul Bârsa aveau conținut toxic.

Ca urmare a celor constate, Garda Națională de Mediu a sancționat DS Smith Paper Zărneşti SRL cu amendă contravențională în valoare de 100.000 lei pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu, iar societății i-au fost impuse măsuri cu termene de realizare. Totodată, comisarii GNM au notificat Agenția pentru Protecția Mediului Brașov în vederea suspendării autorizației de mediu.

FOTO: GARDA NATIONALA DE MEDIU

Articolul precedentVIDEO + FOTO Medicii din Brașov au ieșit în stradă cu prilejul Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei
Articolul următorSe întrerupe alimentarea cu apă potabilă, ASTĂZI, la Sânpetru