Românii își strigă neputința! Măcar de-ar fi cineva să îi și audă! Fără bani, când toate s-au scumpit, oamenii caută soluții să treacă peste iarnă. În această seară urmărim povestea unui tată și fiul său, amărășteni – din comuna Amărăștii de Sus, județul Dolj, pe care i-am întâlnit în timp ce se duceau, cu căruța să adune crenguțe uscate pentru a se încălzi. Reportajul este semnat de jurnaliștii Realitatea PLUS Ionela Arcanu și Călin Buda. 

„D-abia de mâncare să se descurce omul”, spune un localnic din Amărăștii de Sus, județul Dolj.

Un bătrân mărturisește, revoltat, că „s-au scumpit toate, tot, tot, tot. Și curent, și alimente, si lemne… TOT s-a scumpit!”.

La cei peste 80 de ani, bunicul din imagini abia mai poate vorbi. E pensionat pe caz de boală, dar nu își poate duce liniștit bătrânețile pentru că trebuie să facă față, cumva, vieții tot mai scumpe. Primește lunar doar 800 de lei.

„Cine are caramidă mare, își permite”, spune despre banii pe care îi are pentru a-și duce traiul de zi cu zi.

 

Articolul precedentCulisele statului paralel | Ce șanse are ROTATIVA din România, după modelul din Israel. DE CE eșuează guvernele alternative
Articolul următorPrima DECIZIE a guvernului Ciucă: Din nou LIBER la angajări la stat! Cum vor fi REORGANIZATE ministerele