VIDEO Braşovul primeşte încă 12 autobuze electrice de la turci!

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a semnat, astăzi, contractul prin care municipalitatea va primi, din aprilie, până în iunie 2022, 12 autobuze electrice de la firma Karsan Otomotiv din Turcia. 

Contractul face parte din parteneriatul cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației. Valoarea totală este de circa 45 de milioane de lei, cu TVA inclus. Peste 44 de milioane este suma venită din fonduri nerambursabile, iar Primăria Braşov are o contribuție de aproximativ 750.000 de lei. Autobuzele au o garanție de 6 ani, iar autonomia minimă a bateriilor este de 112 kilometri.

Mijloacele de transport au o lungime de 18 metri fiecare, vor circula pe linia 5, traseul Poienelor – Municipal, şi reduc emisiile de dioxid de carbon cu 81 de tone pe an. Turcii vor mai livra şi 4 stații de încărcare rapidă, dar şi 12 stații de încărcare lentă. De asemenea, actualele stații deținute, deja, de municipalitate, sunt şi ele compatibile.

Firma Karsan Otomotiv produce autobuze electrice din 2019 şi le mai livrează, pe lângă România, în Europa, doar în Franța. Turcii intenționează să se extindă şi pe piața de profil din Mexic. În municipiul Braşov vor fi, cu cele 12 mijloace de transport livrate până în vara anului viitor, 84 de autobuze prietenoase cu mediul. Primăria îşi propune să aibă o flotă 100% electrică.