La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune, în județul Brașov,  pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni.

La nivelul județului Brașov, a fost efectuată o analiză, din care a rezultat că principalele cauze generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave sunt reprezentate de viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile săvârșite de către pietoni,  și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivelul județului Brașov, atât viteza, cât și indisciplina pietonilor, se regăsesc în mod constant între primele cauze generatoare, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe aceste cauze. 

Astfel, este necesară intensificarea activităților de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice. 

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov si Biroului Rutier Brașov au aplicat, până la acest moment, 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 52.500 de lei. Dintre acestea, 104 sancțiuni  au fost acordate pentru nerespectarea normelor legale privind viteza legală pe drumurile publice, 43 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative, iar 11 sancțiuni au fost dispuse față de pietoni. 

Mai mult, a fost constatată o infractiune de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare a autovehiculelor, precum si 8 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru depășirea regimului legal de viteză. 

Reamintim faptul că scopul tuturor activităților desfășurate în continuare nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!

Articolul precedentSorin Grindeanu SFIDEAZĂ presa! De ce nu răspunde întrebărilor Realitatea PLUS – Reacție incredibilă
Articolul următorAu fost puse în vânzare biletele de avion de pe Aeroportul Brașov, către 7 destinații din Europa! Vezi tarifele și unde poți face rezervare