„Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a semnat, astăzi, contractul de finanțare a proiectului „Modernizare și reabilitare drum județean DJ 104L Dacia – Viscri – Bunești, km 0+000 – 15+065”.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Apelul de proiecte nr. POR 2018/6/6.1/6 Proiecte nefinalizate. Cheltuielile totale eligibile ale proiectului sunt de 27.051.032 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile au valoarea de 26.510.011,36 lei, iar contribuția proprie a Județului Brașov este de 541.020,64 lei.

Acesta este cel de-al treilea proiect de modernizare a unui drum județean, care va fi implementat cu fonduri europene asigurate prin POR, după cele realizate pentru drumul „de sub munte” (DJ104A, DJ105C, DJ105P) și drumul interjudețean Covasna – Brașov. În același timp, la ADR Centru s-a terminat evaluarea unui alt proiect al Județului Brașov, cel destinat modernizării DJ 112C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni (11,67 km), contractul de finanțare urmând a fi semnat în perioada imediat următoare.

Pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean Dacia – Viscri – Bunești, cadrul ședinței de plen din 17 septembrie 2018 aleșii județeni au aprobat cheltuielile legate de proiect și acordul de parteneriat al Județului Brașov cu comunele Jibert și Bunești, unitățile administrativ-teritoriale străbătute de această arteră.

„Avem în implementare sau în diverse stadii de elaborare, respectiv de evaluare, proiecte cu fonduri europene a căror valoare totală ajunge la 400 de milioane de lei. Practic, pe exercițiul financiar 2014-2020 suntem campioni la accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Regiunii 7 Centru. După ce ani la rând județul Brașov a fost în coada clasamentului la acest capitol, iată că absorbția banilor europeni a ajuns o prioritate pentru Consiliul Județean și, printr-o muncă asiduă a echipei conduse la administratorul public Daniel Gligoraș, am reușit să realizăm 11 proiecte, din care 6 sunt deja în implementare. Prioritățile noastre sunt modernizarea drumurilor, îmbunătățirea infrastructurii spitalelor din subordinea noastră, dotarea lor cu echipamente și aparatură medicală și implementarea unui sistem de management integrat pentru administraţia judeţului Braşov”, a declarat, pentru brasovtv.com, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Modernizarea DJ 140 L va crește gradul de accesibilitate rutieră în zona de nord a județului. Practic, traseul care va fi refăcut reprezintă singura legătură a comunelor Jibert și Bunești cu municipiul Brașov. Această investiție va da un imbold dezvoltării economice a zonei Rupea și va determina o creștere a numărului de turiști dornici să viziteze Viscri, satul Prințului Charles”, se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Brașov.

Articolul precedentZiua Internațională a Toleranței, marcată la Brașov
Articolul următorO nouă stațiune turistică de interes local, în județul Brașov