Comuna Vama Buzăului a devenit stațiune turistică de interes local.

Guvernul a adoptat, recent, o Hotărâre, promovată de Ministerul Turismului, prin care 11 localităţi  din România au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local.

Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administraţiile locale. Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale. Este foarte important acest demers al Ministerului Turismului, întrucât autorităţile locale pot accesa cu mai multă uşurinţă fonduri prin care să dezvolte aceste localităţi din punct de vedere turistic şi nu numai. Oportunitatea economică este esenţială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunităţi. Sunt ministru al Turismului şi ştiu cât de importante sunt aceste atestări pentru primarii care vor să facă bani pentru oamenii care i-au ales, dar asta presupune ca aceştia să facă proiecte solide prin care să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc”, susţine Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Cele 11 localități care au devenit stațiuni turistice de interes local sunt: Vama Buzăului, judeţul Braşov , Cisnădie, judeţul Sibiu, Cîrţişoara, judeţul Sibiu, Carei, judeţul Satu Mare, Livada, judeţul Satu Mare, Bârsana, judeţul Maramureş, Botiza, judeţul Maramureş, Rodna, judeţul Bistriţa Năsăud, Fundu Moldovei, judeţul Suceava, Novaci, judeţul Gorj, Polovragi, judeţul Gorj.

Articolul precedentVeste bună pentru șoferi. Un drum județean va fi reabilitat
Articolul următorFOTO – Accident rutier, cu două victime, în municipiul Brașov