Profesorii și sindicaliștii din învățământ ies în stradă nemulțumiți de creșterile salariale. Aceștia cer o majorare de 16 procente și susțin că personalul didactic este singura categorie care nu beneficiază de sporuri pentru condițiile de muncă. Nemulțumiri vin și din sistemul sanitar, iar angajații amenință cu greva spontană. 

Vorbim de o majorare cu doar 4 procente pentru angajații din învățământ, ceea ce – spun sindicatele – este o majorare foarte mică, și asta deoarece înseamnă doar 50 sau 100 de lei în plus, la salariu actual. 

Ei cer o creștere cu 16 procente, lucru pe care îl solicită încă din toamnă. 

 

Sindicatele din educație au anunțat încă de săptămâna trecută proteste față de propunerea ca salariile profesorilor să fie înghețate în 2022, așa cum prevede proiectul de ordonanță al Executivului. Aceștia iau în calcul  inclusiv cu greva generală.

Drept urmare, s-a luat decizia ca începânde de astăzi, 20 decembrie, să fie pichetate sediile Guvernului și prefecturilor.

 

Medicii sunt și ei nemulțumiți. Aceștia amenință cu greva spontană dacă guvernanții nu își vor întoarce privirea și la ei.

Un infirmier ar primii în plus 115 lei la salariu și un brancardier 108 de lei. 

„Vă solicităm creșterea salariilor de bază la nivelul anului 2022 pentru toți salariații din Sănătate și Asistență Socială și raportarea tuturor sporurilor la salariul aflat în plată, ca minimă dovadă de decență și bună credință a Guvernului României față de cei care au dus greul pandemiei!”, au transmit, recent, sindicaliștii din domeniul sanitar.

Săptămâna trecută, polițiștii au ieșit și ei în stradă, nemulțumiți de salarii și condiții de muncă. 

Articolul precedentAtenționare COD GALBEN de ninsori la munte. Rafale de vânt de peste 80-90 km/h
Articolul următorBaba Vanga, profeții tulburătoare pentru 2022: O nouă pandemie. Ce e mai rău abia acum începe