Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului vă invită la Noaptea Muzeelor! Deschisă va fi și Prima Școală Românească

Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov organizează expoziția „Junii în zilele noastre”. Expoziția se va desfășura la etajul 1 al clădirii din strada Prundului nr.1, cu intrare din lateral, unde vă invităm să descoperiți frumoasele noastre tradiții mai puțin cunoscute de publicul larg.

Ghidajul în expoziției va fi asigurat de juni din diverse cete și de fete din Șcheii Brașovului, iar în sala de conferințe vor avea loc videoproiecții cu filme documentare din toate activitățile pe care Junii Brașovului le desfășoară pe parcursul anului (Ziua de Blagoveștenie, Activitatea Junilor Tineri din săptămână luminată, Parada din Duminica Tomii, Jocurile Strămoșești, Mailurile și Colindul de perioada sărbătorilor de iarnă).
La eveniment va fi prezent și Iosif Iepure care de curând a primit distincția de „Tezaur Uman Viu”. Vizitatorii vor avea parte de o surpriză, primind un magnet personalizat cu Junii prezenti la eveniment. Intrarea va fi liberă!

Muzeul Primei Școli Românești, din Șcheii Brașovului, își deschide porțile pentru vizitatori până în miez de noapte, sâmbătă, 18 mai, când are loc în toată Europa evenimentul Noaptea Muzeelor. Astfel, vizitatorii vor intra în atmosfera Braşovului de altădată, când abia începeau primele cursuri în limba română, iar diaconul Coresi, tipărirea primelor cărţi în limba română, în Transilvania.

Toate poveştile despre școlari, tăblițe, trăistuțe, abac vi le va spune chiar directorul muzeului, profesor și preot cu două doctorate Vasile Oltean. Tot el va prezenta cărţile şi documente din secolele trecute, exemplare rare sau unicat, și tiparnița lui Coresi. Biletul de acces costă 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi, preţ redus la jumătate faţă de zilele obişnuite de vizitare a muzeului.

Articolul precedentCOD GALBEN de inundații, valabil pentru județul Brașov
Articolul următorHANDBAL: Corona Brașov se califică în ultima etapă în cupele europene