„Un copil, un brăduț”, campanie la o școală din Brașov

Noua campanie „Un copil, un brăduț” își propune responsabilizarea copiilor față de natură, creearea unei legături trainice cu pădurea, educația forestieră prin implicarea acestora în acțiunile de plantare, dar și socializarea. În acest demers părinții, rudele, prietenii sunt invitați să le dea o mână de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din acțiunea de plantare.

Orice companie, ONG, asociație sau persoană fizică poate achiziționa un „brăduț”, care va fi plantat în ghiveci de către un copil, îngrijit cu atenție și ajutat să ajungă, în primavara anului viitor, tocmai bun de plantat în mediul lui natural, acolo unde îi este locul! Specialiștii Romsilva își pun la dispoziție toată experiența, tot talentul și toată priceperea dar și rodul muncii lor.

Partenerii care vor susține acest proiect alături de Romsilva vor beneficia de asistență tehnică de specialitate din partea silvicultorilor, de expunere a numelui și imaginii (logo și denumire partener) în toate materialele de promovare a evenimentului, precum și prezentarea parteneriatului în mediul online. Achiziționarea puieților se va realiza în perioada 04.11-30.11.2019, fiind condiționată de înghețurile timpurii, iar acțiunile de plantare în ghivece a “brăduților” se vor prelungi până la terminarea semestrului I al anului școlar 2019-2020.

Lansarea oficială a Campaniei «UNCOPIL ~ UN  „BRĂDUȚ”» va avea loc la Școala Gimnazială 30 din Brașov, în data de 06.11.2019, intervalul orar 11-13, timp în care toți elevii școlii vor planta puieții în ghivece sub îndrumarea unei echipe de silvicultori din județe limitrofe. Silvicultorii au fost primii care s-au alăturat acestei campanii și au achiziționat brăduții dar și kit ul necesar plantării acestora în ghivece. Astfel, cu ajutorul acestor silvicultori inimoși, copiii vor beneficia, pe lângă consultanța de specialitate, și de suportul material necesar plantării arborilor!

Articolul precedentCOD GALBEN de vânt puternic!
Articolul următorCampanie umanitară la Jandarmeria Brașov