ULTIMATUM pentru dezvoltatorii imobiliari din Tractorul

Dezvoltatorii din Tractorul fie prezintă un grafic de lucrări pentru străzi, fie riscă suspendarea autorizațiilor de construcție. Primarul George Scripcaru le-a cerut dezvoltatorilor din Tractorul să prezinte, în maxim o săptămână, un plan de lucrări pentru modernizarea celor șase străzi pentru care există deja autorizații de construcție pe diverse faze (Nicolae Labiș, Ioan Popasu, I.C.Brătianu, Ștefan Baciu, Emanoil Bernfeld și Ioan Ursu), ori vor risca blocarea lucrărilor de construcție pentru proiectele pe care le au în desfășurare.

Ca urmare a faptului că am elibera până acum șase autorizații de construcție pe străzile principale din noul cartier Tractorul, azi am avut o întâlnire cu reprezentanții dezvoltatorilor și am încercat să stabilim etapele pentru modernizarea acestor străzi. Până săptămâna viitoare trebuie să prezinte graficul de lucrări, după care să înceapă, efectiv, asfaltarea. Vrem să gestionăm problema din punct de vedere al infrastructurii, să monitorizăm situația ca să fie conform proiectului; municipalitatea va asigura dirigenția de șantier și să sperăm că în următoarele luni aceste străzi vor fi funcționale, noi să montăm rețelele de iluminat public, și până în toamnă să ajungem la o situație bună față de ceea ce este acum. Dumnealor spun că au înțeles și că vor colabora. Sper să se și țină de cuvânt.

Dacă nu, avem la dispoziție sancțiuni prevăzute în HCL 276/2018 și în noua lege din luna aprilie referitoare la construcția de locuințe, iar acolo unde nu se înțelege, sunt posibile suspendări de autorizații de construcție, prin intermediul Poliției Locale, Serviciul disciplină în construcții și Garda de Mediu, pe care îi vom solicita să facă măsurători la fiecare construcție. Vom restricționa accesul autovehiculelor de tonaj mare, iar dacă regulile nu se respectă, se poate merge până la anularea autorizației de construcție.

Nu se poate ca dezvoltatorii să vândă ceea ce nu există, locatarii să se mute într-o zonă în care constată că situația este alta decât li s-a spus la cumpărare, și totul să se răsfrângă asupra municipalității, deși în prima fază municipalitatea nu are nimic de-a face cu o tranzacție între două părți private. Dacă vom avea acest grafic de lucrări și lucrurile vor fi puse la punct de către dezvoltatori, ulterior vom prelua acele străzi și vom gestiona lucrurile din punctul de vedere al întreținerii, salubrizării, deszăpezirii, reglementărilor rutiere, marcajelor etc, precum și a introducerii liniilor de transport în comun în cartier“, a declarat primarul George Scripcaru.

În cursul discuțiilor, primarul i-a asigurat pe dezvoltatori de tot sprijinul municipalității pentru urgentarea documentațiilor, pentru consultarea unor planuri sau documente sau pentru orice lucrări ce pot fi considerate de utilitate publică în zonă, mergând chiar până la posibilitatea scutirii de taxa pentru obținerea permiselor de liberă trecere necesare lucrărilor la drumuri.

La rândul lor, dezvoltatorii au făcut o serie de propuneri, solicitând Primăriei să le pună la dispoziție o situație exactă legată de proprietarii unor terenuri ce nu au fost cedate pentru drum și de suprafețele pe care ar trebui să le cedeze, pentru „a putea și ei să rezolve direct cu proprietarii probleme pe care primăria nu le poate rezolva“, respectiv să încerce să achiziționeze respectivele parcele.

Articolul precedentEveniment comemorativ în memoria lui Dan Vintilă, cel mai longeviv jurnalist sportiv din Brașov
Articolul următorAvertizarea hidrologilor: cod portocaliu de inundații!