Eveniment comemorativ în memoria lui Dan Vintilă, cel mai longeviv jurnalist sportiv din Brașov

A treia ediţie a turneului de fotbal – tenis dedicat celui care a fost marele om de presă Dan Vintilă va avea loc vineri, 7 iunie (ora 16.00), la Baza Sportivă Dinamo din Braşov. Jurnalişti sportivi şi oameni de sport din Braşov se vor întâlni pentru o competiţie inaugurată în 2017 și care se doreşte a rămâne o tradiţie, în memoria celui care a fost multă vreme seniorul presei sportive locale, dar căruia apropiaţii, cu simpatie şi respect îi spuneau „Junior”.

Născut pe 18 aprilie 1933, la Bucureşti, Dan Vintilă avea să debuteze în presă în octombrie 1957, la ziarul «Sportul Popular», din Bucureşti. A mai scris la «Drum nou» («Gazeta de Transilvania») din Braşov, «Zori noi» din Mediaş şi a făcut ştiri şi emisiuni pentru Radio Bucureşti, singurul radio în acel moment din ţară. În 1964 s-a stabilit la Braşov, de unde a scris pentru cotidianele centrale „Ziua”, „Azi”, „Sportul Românesc” şi pentru ziarul local „Buna Ziua Braşov”, unde a lucrat până cu puţin timp înainte de a se stinge. Ediţia a treia a „Trofeului Dan Vintilă“ este organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov, cu sprijinul CS Dinamo Braşov.

Foto: BZB

Articolul precedentStudenții Universității Transilvania Brașov au obținut primul loc la Olimpiada Națională de Mecatronică
Articolul următorULTIMATUM pentru dezvoltatorii imobiliari din Tractorul