Polițiștii brașoveni au fost solicitați să intervină, la finalul săptămânii trecute, la mai multe cazuri de violență în familie. În tot județul au existat trei situații în care s-a impus emiterea unor ordine de protecție provizorii.

La data de 28 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 43 ani, din localitatea Dumbrăvița, jud. Brașov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că la data de 28 iulie a.c., în jurul orelor 19.00, în timp ce se aflau la domiciliul comun, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, creându-i acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză și au dispus evacuarea temporară a acestuia din locuința comună.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și „amenințarea”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și „amenințarea”.

În fapt, la data 28 iulie 2019, în jurul orelor 01.00, un bărbat, în vârstă de 42 ani, din localitatea Vulcan, jud. Brașov, în timp ce se aflau la domiciliul comun, ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, în vârstă de 31 ani, pe fondul unui conflict spotan și al consumului de băuturi alcoolice.

Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că la data de 26 iulie 2019, în jurul orelor 23.00, tot pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul ar fi amenințat-o pe soția sa, cu acte de violență.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

La data de 28 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au emis ordin de protecție provizoriu față de un tânăr, în vârstă de 19 ani, din mun. Săcele, jud. Brașov.

În fapt, la data de 28 iulie 2019, în jurul orei 07.00, tânărul ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență pe concubina sa, în vârstă de 17 ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun situat în mun. Săcele, jud. Brașov.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză și au dispus păstrarea unei distanțe de 100 metri de către tânăr față de persoana vătămată și familia acesteia.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și „amenințarea”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Articolul precedentZiua Imnului Național a fost sărbătorită la Brașov (FOTO)
Articolul următorFOTO Accident grav, între Dridif și Voila! 5 israelieni implicaţi