Autobuze GRATUITE, pentru elevi (VIDEO)

RATBV S.A. va începe, de astăzi, să efectueze transport special gratuit pentru elevii din ciclul primar, cadrele didactice și nedidactice ale Școlii Gimnaziale nr.6 ”Iacob Mureșianu” și ale Liceului Teoretic ”Johannes Honterus”, în cadrul unui proiect – pilot inițiat de Primăria Municipiului Brașov. Acest proiect – pilot va fi realizat din data de 10 septembrie și până la data în care se intră în vacanța de iarnă a elevilor (20 decembrie a.c.), respectiv fără zilele de sâmbătă și duminică, fără zilele de sărbători legale și cele din perioada vacanțelor școlare.

Pentru această fază inițială, RATBV S.A. va asigura curse doar dimineața, din capătul de linie Poienelor (Roman), către cele două unități de învățământ menționate, urmând ca în autobuze să aibă acces doar elevii din ciclul primar, cadrele didactice și nedidactice. Poliția Locală Brașov va asigura prezența câte unui agent în fiecare autobuz, care va asista copiii atât la urcare și coborâre, cât și la trecerea străzii către intrarea în unitatea de învățământ (cazul Liceului ”J. Honterus”).

În ceea ce privește realizarea efectivă a transportului, acesta se va realiza, în această fază de început a proiectului, cu un număr de trei autobuze Menarini, cu podea joasă, pentru accesul facil în mijlocul de transport și dotate cu instalații de climatizare performante. Ulterior, funcție de evoluția numărului de elevi ce vor utiliza acest sistem, RATBV S.A. va adapta numărul de autobuze dedicate implementării proiectului.

După această primă zi, pot spune că proiectul pilot de transport al elevilor are toate șansele să fie unul de succes. Părinții și copii s-au mobilizat foarte bine, astfel că nu au fost întârzieri la îmbarcarea și debarcarea acestora. Din păcate nu același lucru îl pot spune despre conducătorii auto care blochează accesul în stații sau nu dau prioritate acestor autobuze la ieșirea din stații. Sper ca o dată cu implementarea proiectului cu benzile dedicate pentru autobuze să rezolvăm și această problemă. Le-am cerut celor de la RAT o analiză a necesarului de autobuze pentru această linie pentru elevi, în funcție și de informațiile pe care le primesc de la cele două unități de învățământ, pentru ca eventual să mai introducă un autobuz, și de asemenea o analiză asupra programului, pentru a ne asigura că elevii ajung la timp la școală. Acest proiect reprezintă o facilitate pentru copii și părinți – pentru că nu mai este necesară deplasarea părinților cu mașina personală pentru a-și lăsa copiii la școală – dar și o soluție de fluidizare a traficului și reducere a poluării în zona centrului istoric“, a precizat primarul George Scripcaru.

Autobuzele vor pleca spre unitățile școlare din capătul de linie Poienelor, urmând să parcurgă traseul Calea București – Strada Toamnei – Bld. M. Kogălniceanu – Bd. Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poștei – Strada Mureșenilor – Șirul L. van Beethoven. În ceea ce privește orarul de circulație: autobuzele vor pleca la orele 07.25 din capătul de linie Poienelor – peronul numărul 5 și vor opri doar în următoarele stații:

07.30 – Spitalul Județean (Calea București, sens spre centrul orașului);

07.32 – Liceul ”Meșotă” (Bdul. M. Kogălniceanu, sens spre centrul orașului);

07.40 – cap linie Livada Poștei (pe primul peron, în fața Școlii nr. 6 – nu necesită traversarea străzii);

07.45 – stație specială pe Șirul L. van Beethoven (Primăria Brașov a amenajat o stațiededicată exclusiv acestui proiect de transport elevi – vezi foto).

Autobuzele vor opri doar în stațiile menționate: Poienelor – Spitalul Județean –Liceul Meșotă – Livada Poștei – Șirul Beethoven. Mijloacele de transport care vor circula în cadrul acestui proiect – pilot vor purta pe tabelele informative de traseu mesajul ”Transport elevi”.

Articolul precedentATENŢIE! Pericol în zona lacului din Noua!
Articolul următorVIDEO Proiect pentru dezvoltarea învățământului profesional dual din Brașov