Campus Tehnic Brașov reprezintă o nouă etapă de dezvoltare a învățământului profesional dual din Brașov. Acest campus urmărește promovarea și învățarea meseriilor solicitate pe piața de muncă locală și nu numai, după modelul de bună practică al Școlii Profesionale Germane Kronstadt. Asociația DWK Fit For Future, alături de Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, a inițiat și a susținut dezvoltarea și promovarea acestui campus, care are ca obiectiv, în următorii ani, extinderea capacității totale până la 1200 elevi și includerea de calificări noi.

Cele două instituții de învățământ dețin centre de competență diferite: Școala Profesională Germană Kronstadt în domeniul mecanic, iar Colegiul Tehnic Energetic ”Remus Răduleț” în domeniul electric.

Meseriile promovate în cadrul Campusului Tehnic Brașov sunt:

Operator la mașini cu comandă numerică

Electromecanic utilaje și instalații industriale

Sculer-matrițer

Sudor

Confecționer articole din piele și înlocuitori

Succesul acestei colaborări, cât și apetența tinerei generații pentru învățarea unei meserii de top, pot fi ușor cuantificate: pentru anul școlar 2019-2020, în cadrul ”Campusului Tehnic Brașov” au fost acceptați 325 elevi, care provin din 18 județe (Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui), dar și din Republica Moldova.

Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov este prima școală profesională în sistem dual german din România. Cu susținerea a 19 companii de renume mondial din regiunea Brașovului, școala oferă elevilor o formare profesională sub îndrumarea atentă a companiilor. Tinerii învață meserii tehnice căutate pe piața muncii, în condițiile cele mai moderne și performante. După 3 ani de pregătire preponderent practică, elevii ies de pe băncile școlii cu competențele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul firmelor partenere.

Colegiul Tehnic Energetic “Remus Răduleț”,  cu o tradiție de peste 50 de ani, oferă elevilor posibilitatea de a se specializa în domeniile electric, electromecanic, electronică și automatizări, atât la nivel profesional, cât și liceal sau postliceal. Adaptându-se la cerințele societății în care trăim, Colegiul Tehnic Energetic “Remus Răduleț” este angrenat  în  parteneriate cu cele mai importante firme brașovene, reunite sub sigla DWK. Astfel, formarea profesională a elevilor se realizează la cele mai exigente standarde, ceea ce garantează competența și profesionalism.

CARCTERISTICI Campus Tehnic Brașov (CTB)

Pentru admiterea în cadrul campusului, elevii trec printr-un proces de testare și intervievare, la care participă atât școlile, cât și companiile partenere

Stagiile de pregătire practică ale elevilor se desfăşoară la companiile partenere, cât și în atelierele școlilor, iar planul de școlarizare se realizează în corelație cu nevoile mediului economic

Implicarea activă a companiilor de prestigiu în dezvoltarea şcolilor sprijină asigurarea forţei de muncă pe termen mediu și lung, dar mai mult, contribuie la viaţa comunităţii locale, sprijinind proiecte cu impact pozitiv

Din echipa Campusului Tehnic Brașov fac parte experți, care au contribuit în mod concret la dezvoltarea  învățământului profesional în sistem dual, atât la nivel local, cât şi la nivel național

Dintre evenimentele anuale CTB, care vor fi organizate cu şi pentru elevi, amintim: Ziua Şcolilor, vizitarea alături de părinţi a locurilor de practică, serbări de Crăciun, standuri interactive la Târgul Liceelor, activități extra curriculare realizate în săptămâna Şcoala Altfel, participarea la concursuri locale, olimpiade școlare, proiecte ERASMUS.

AVANTAJE

Alternativă de succes la învățământul liceal, adaptată cerințelor actuale ale pieței muncii;

Școală modernă cu dotări la standarde europene;

Meserii căutate de companii de renume;

Accent pe pregătirea practică, desfășurată integral în cadrul companiilor;

Diplomă recunoscută pe plan European;

Prioritate la angajare după absolvire;

Posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

BENEFICII

Bursă lunară din partea statului și a companiei, în valoare totală de 400 lei;

Asigurare medicala privată;

Transportul şi masa asigurate de companie pe perioada practicii;

Posibilitatea continuării studiilor la seral SPGK pentru obţinerea diplomei de bacalaureat;

Prioritate la angajare după absolvire;

Cazare pentru elevii la cămin, în funcție de necesitate, inclusiv masă caldă în fiecare zi .

Articolul precedentAutobuze GRATUITE, pentru elevi (VIDEO)
Articolul următorȘcoală complet reabilitată, în Valea Cetății (VIDEO)