SR Brașov NU primește bani de la bugetul local! Toate proiectele au fost excluse chiar înaintea evaluării!

Primăria Brașov a publicat, pe site-ul instituției, lista rezultatelor procedurii de evaluare a proiectelor sportive privind finanțarea nerambursabilă din bugetul municipiului Brașov, conform prevederilor ghidului de finanțare a programelor sportive din anul 2021. 

În anii precedenți, cei de la Asociația Clubul Sportiv SR Municipal Brașov îl acuzau pe fostul primar George Scripcaru că vrea răul clubului și de aceea nu finanțează echipa de fotbal, acum, și cu Allen Coliban primar, SR Brașov rămâne tot fără bani de la bugetul public. Societatea a achitat datoriile la ANAF și a avut posibilitatea să acceseze fonduri prin ghidul de finanțare al Primăriei. Cu toate cele trei proiecte depuse, SR Brașov a fost exclusă încă din faza procedurii de evaluare! În două cazuri pentru „depunerea cererii privind finanţarea după termenul limită”, iar la proiectul privind organizarea Memorialului Marian Măuţă, solicitarea a fost refuzată pentru „neîndeplinirea condiţiilor privind cofinanţarea”.

Team managerul şi responsabilul de proiecte de la SR Braşov, Auraş Barb, ne-a explicat care este situaţia: „Eu m-am ocupat de două dintre proiecte, pentru memorial şi cel de la categoria Sportul de performanță. Ca să fiu sigur că nu apare nicio eroare, am depus aceste proiecte atât la ghișeul Primăriei, cât și prin Poștă, în termenul limită prevăzut de lege! Cei de la Primărie le-au verificat și în primă fază nu au găsit nicio neregulă. Ulterior, după câteva zile, ne-au anunțat că trebuie să dovedim acea cofinanțare de 10%. Aveam trei variante, prin extras de cont, sponsorizare sau contract în natură. Am ales varianta unui sponsor și am făcut dovada că avem asigurată acea cofinanțare tot în termenul limită! Proiectele au fost făcute impecabil, fac asta de cinci ani și știu cum se realizează. Este un abuz din partea Primăriei, ni s-a căutat nod în papură ca să nu fim eligibili. Avem termen până mâine după-amiază să depunem contestație, lucru pe care îl vom face. Am muncit două săptămâni la aceste proiecte și știu că meritam să primim finanțare. Suntem vânați și ni se pun bețe-n roate„, a declarat team managerul de la SR Brașov, Auraș Barb.

Kids Tâmpa Braşov, JKA România, ACS Avatar Braşov, CSM Braşov, CS Ţara Bârsei 2011, CS Universitatea Braşov şi ACS Transilvania Braşov sunt doar câteva dintre cluburile selectate pentru finanţare. Tabelul complet, mai jos:

 

Articolul precedentCINE este omul din umbra lui Klaus Iohannis – Dezvăluiri INCENDIARE la Culisele statului paralel
Articolul următorJoi ora 21:00 – Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vine la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru