Pentru al patrulea an la rând, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” se numără printre finaliștii „Romanian Healthcare Awards”, cel mai amplu eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății. Competiția este adresată tuturor medicilor, echipelor sau spitalelor din țară care au inițiat și implementat cu succes proiecte menite să îmbunătățească semnificativ calitatea actului medical și experiența pacienților.

La ediția din acest an, unitatea medicală a fost nominalizată la categoriile: „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, pentru proiectul „Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate din titan realizate prin tehnologie CAD/CAM”, respectiv „Spitalul Anului”, pentru proiectul „iCare – Academia de Spital”.

 „Aceste două nominalizări reprezintă încununarea muncii unei întregi echipe. Ne bucură și ne onorează faptul că ne aflăm, pentru al patrulea an la rând, în finala acestui prestigios concurs, iar proiectele medicale înscrise de noi sunt nominalizate printre cele mai bune din țară. Principalul obiectiv a fost și va rămâne îmbunătățirea constantă a condițiilor și serviciilor medicale oferite pacienților noștri, iar aceste rezultate ne alimentează încrederea că suntem pe drumul cel bun”, a declarat András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

 Despre iCare – Academia de Spital

 Academia de Spital „iCare” este un program multianual, unic la nivel național, creat de echipa Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, în vederea dezvoltării și perfecționării continue in-house a resursei umane, sub aspectul creșterii competenței, respectiv pentru întărirea culturii organizaționale și creșterea corelativă a calității actului medical.

În cadrul proiectului, aproape 500 asistenți au fost testați cu scopul de a obține o imagine de ansamblu asupra pregătirii profesionale, dar și pentru a găsi punctele slabe ale sistemului și pentru a stabili obiective în privința dezvoltării. În 2023 au fost planificate și implementate 4 module, respectiv: „Prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale”, „Monitorizarea pacientului”, „Importanța și utilitatea dosarului de îngrijire” și „Pregătirea pacienților pentru investigații imagistice”, iar alte 7 module vor fi organizate pe parcursul anului viitor. Cursurile acreditate s-au desfășurat săptămânal, fiind susținute de 24 de asistenți și medici ai spitalului, care anterior au finalizat un curs de formatori.

 Calitatea serviciilor medicale și siguranța pacientului

 Cel de-al doilea proiect declarat finalist – „Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate, din titan, realizate prin tehnologie CAD/CAM” – se referă la o metodă modernă și precisă de corectare a unor defecte oralo-maxilo-faciale, utilizând tehnologia digitală și o tehnică operatorie inovativă.

Procedura a fost realizată cu succes în cazul a trei pacienți cu diferite defecte craniene, și a presupus utilizarea unor implanturi din titan, realizate prin metoda de imprimare 3D, personalizate pe baza anatomiei individuale a pacientului.

Echipa medicală a fost condusă de dr. Fábián Zoltán, medic specialist în chirurgia oralo-maxilo-facială: „Scopul proiectului nostru este de a le oferi pacienților o alternativă de înaltă calitate. Aceste tehnologii care utilizează implanturi personalizate sunt rareori realizate în țară, inclusiv în spitalele universitare. Evident, intervenția ca tehnică chirurgicală nu este o abordare nouă, dar tehnologia în sine este. Considerăm că realizarea acestor intervenții într-un spital mic, județean, este o performanță care va aduce beneficii semnificative, în special pentru pacienți”.

Ajunsă la cea de a patra ediție, „Romanian Healthcare Awards” este singura competiție cu juriu internațional al cărei scop este să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale dar și pe cele de echipă.

Proiectele înscrise în cele 7 categorii ale competiției, respectiv „Medicul Anului”, „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”, „Campania Medicală a Anului” și „Inovația Medicală a Anului”, au fost evaluate de un juriu internațional format din 23 de membri din 10 țări. Câștigătorii fiecărei categorii vor fi premiați în data de 15 decembrie, la București, în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards 2023.

Evenimentul este organizat de BORO Communication și Spațiul Medical.

SURSA: Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” – Biroul de presă

Articolul precedentIdei de cadouri pentru Crăciun, în funcție de zodie. Ce gen de surprize urăsc cel mai mult nativii din zodiac
Articolul următorEste OFICIAL. Când începe procesul Simonei Halep în dosarul de dopaj?