Soluții pentru fluidizarea traficului între Brașov și Sânpetru

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a organizat, astăzi, la sediul Instituției Prefectului județului Brașov, o întâlnire solicitată de Consiliul Județean Brașov, pentru discuții asupra variantelor de descongestionare a traficului dinspre Sânpetru spre Brașov și din Brașov spre Sânpetru.

Alături de prefect au participat vicepreședintele CJ Brașov, Adrian Gabor, reprezentanți ai Primăriei Brașov, Primăriei Sânpetru, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, precum și ai firmei care va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea și modernizarea străzii Narciselor din municipiul Brașov.

Proiectul este unul foarte important prin aceea că lărgirea la patru benzi a străzii Narciselor (care face legătura între DN 11, Brașov-Bacău, și DN 13, Brașov-Sighișoara), extinderea ei până la sensul giratoriu de la intrarea în Sânpetru și amenajarea unui pasaj peste sau pe sub ocolitoarea Brașovului oferă o variantă alternativă de trafic, în scopul descongestionării străzii 13 Decembrie.

La întâlnirea de astăzi s-au discutat mai multe variante de preluare a traficului dintre Brașov și Sânpetru, subliniindu-se necesitatea ca varianta optimă să țină cont și de viitoarele dezvoltări imobiliare din zonă. De asemenea, s-a convenit asupra necesității, în prima etapă, a identificării regimului de proprietate al terenurilor care ar putea fi vizate de implementarea acestui proiect, precum și a studierii posibilității de a devia o parte din trafic pe o rută apropiată, care să iasă în DN13.

Din păcate, trafic infernal avem în acest moment nu doar între Brașov și Sânpetru. Administrația județeană nu a luat în calcul să rezolve problemele critice de mobilitate pentru toate căile de acces în municipiul Brașov. Situația este critică și pe DJ103A, între Brașov și Tărlungeni. Acolo sunt, deja, finalizate numeroase proiecte imobiliare, în special în cartierul Izvor. Iar în alte zone din apropiere sunt în construcție multe blocuri, astfel că traficul devine unul de coșmar. La fel se întâmplă și în Budila – Târlungeni – Zizin – Purcăreni, zone pentru care autoritățile trebuie să găsească soluții urgente de descongestionare a traficului.

Articolul precedentAcțiuni ale polițiștilor locali, de astăzi (FOTO)
Articolul următorMinisterul Educației: „Transport GRATUIT pentru toți elevii”