Echipa feminină de baschet ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în Euroliga feminină de baschet. Campioana României a învins echipa letonă TTT Riga, cu 63-62, în deplasare, în manşa secundă a turului preliminar, după ce se impusese în tur cu 59-54.

După un început mai dificil la Riga, Sepsi-SIC a preluat controlul şi cu zece minute înainte de final avea un avans de şapte goluri pe tabelă, 46-39. Cu 90 de secunde înainte de final, avantajul covăsnencelor era de nouă puncte (63-54), dar calificarea era asigurată, astfel că Sepsi SIC a permis balticelor să se apropie. Suedeza Nystrom a fost cea mai bună jucătoare de la campioana României, cu 21 de puncte și 3 recuperări.

A fost urmată de Hristova, cu 16 puncte și 6 recuperări. Echipa letonă este una dintre cele mai prestigioase competitoare ale Euroligii, având 18 trofee continentale câştigate în perioada 1960-1982. Sepsi SIC va evolua în Grupa A a Euroligii. Printre adversari se vor număra Fenerbahce din Turcia, Valencia și Zaragoza din Spania, UMCS Lublin din Polonia sau Asvel Feminin din Franța.

Foto: Facebook / Sepsi-SIC

Articolul precedentMoștenitorii Securității. Falsurile noii ”investigații” Recorder, demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET