În această dimineață au fost confirmate noi cazuri de infectare cu coronavirus în unități de învățământ din municipiul Brașov.

Este vorba despre o îngrijitoare de la Grădinița Nr. 9 de pe strada Aurel Vlaicu și o elevă de la Liceul de Arte Plastice. Direcția de Sănătate Publică Brașov a finalizat ancheta epidemiologică iar rezultate au fost prezentate de Inspectoratul Școlar Județean.

În cazul îngrijitoarei de la Grădinița nr. 9 s-a dispus carantinarea ei și a altor trei cadre didactice cu care a intrat în contact. Ancheta epidemiologică a arătat că dânsa nu a intrat în contact cu copiii, drept urmare, programul în grădiniță continuă după același scenariu galben stabilit inițial. La Liceul de Arte Plastice, eleva din clasa a 11-a a prezentat simptome încă de săptămâna trecută, miercuri, însă a anunțat autoritățile abia ieri. Ancheta epidemiologică a arătat că eleva a intrat în contact cu puțini elevi. Totuși, DSP a dispus intrarea în scenariul roșu a tuturor elevilor din clasa respectivă„, a declarat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.