În săptămâna 14 – 20 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov desfășoară acțiunea TRUCK&BUS, care vizează combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane.

Activitățile sunt desfășurate, simultan, în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Obiectivele acțiunii, pe întreaga perioadă de desfășurare a activităților, sunt:

Verificarea respectării normelor rutiere de către conducătorii auto ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri și destinate transportului de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone;

Verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor și funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf;

Verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto;

Respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane;

Respectarea limitelor legale de viteză;

Depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice;

În ceea ce îi privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Astfel, în dimineața zilei de 16 octombrie a.c., în intervalul orar 06.00-09.00, polițiștii rutieri au procedat la oprirea în trafic a autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de mărfuri, în vederea verificării respectării normelor legale, atât de către conducătorii auto, cât și de către operatorii de transport.

În cadrul acțiunii la care au participat 52 de polițiști, au fost efectuate 562 testări etilotest și au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

Totodată, polițiștii au retras  7 certificate de înmatriculare și au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 9 permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune la regimul circulației, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Articolul precedentHandbal: O nouă victorie pentru Corona
Articolul următorFOTOGALERIE Scripcaru a ajuns, până la urmă, pe acoperiș! Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană a fost promovat într-o manieră inedită