România este fruntașă în Europa atunci când vine vorba despre vaccinarea la chiuvetă. O spune chiar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care afirmă că, în prezent, în țara noastră există peste 1.300 de persoane cercetate și peste 500 de dosare penale pentru această infracțiune.

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, «vaccinarea la chiuvetă». Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Bode, duminică seara, la un post TV. 

Veștile proaste nu se opresc, însă, aici. Potrivit autorităților române, țara noastră are și una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE.

 

Astfel, de la debutul campaniei naționale, în țara noastră au primit măcar o doză de ser aproape 7,9 milioane de persoane. Numărul vaccinaților cu doza 3, supra-numită și „doza booster” a trecut de 1,89 milioane, arată datele transmise, duminică seară, de autorități. În total au fost administrate mai bine de 15,6 milioane de doze.

Din punct de vedere epidemiologic, duminică, au fost raportate 499 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. La ora de transmitere a bilanțului, numărul pacienților COVID-19 din unitățile sanitare de profil era de 3.190, iar 526 dintre aceștia erau în secțiile de Terapie Intensivă.

Articolul precedentTraditii şi superstiții de IGNAT. Ce pățesc cei care muncesc astăzi
Articolul următorPrima vizită externă a lui Nicolae Ciucă: Premierul se va întâlnii cu liderii UE și NATO