Premierul Nicolae Ciucă efectuează, pe 20 și 21 decembrie, o vizită la Bruxelles, unde va avea o serie de întrevederi cu înalţi oficiali ai instituţiilor europene şi NATO. Vorbim despre prima vizită externă a noului șef al guvernului, după ce acesta Guvernul condus de acesta a fost validat de Parlament, pe 25 noiembrie. Vizita va reprezenta, de asemenea, și prima sa interacțiune cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene. 

Nicolae Ciucă va avea, astăzi, o cină de lucru cu preşedintele Consiliului European, Charles Michael, informează Guvernul României.

Marţi, Ciucă se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar şi cu alţi membri ai Comisiei.

De asemenea, prim-ministrul va avea o întrevedere, cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Întrevederea se va ține la sediul Organizaţiei Nord-Atlantice.

Reamintim că Executivul susţinut de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi naţionale a fost votat, la finalul lunii noiembrie, cu 318 voturi „pentru” şi 126 „împotrivă”.

 

„Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Şi nici problemele nu au dispărut, pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat -capătă doar noi forme. Bugetul pe acest am va trebui rectificat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp. Multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest guvern”, a declarat, la acea vreme, Klaus Iohannis.

Articolul precedentRomânia, pe locul 1 în Europa la „vaccinarea la chiuvetă”. Bode: Sunt peste 500 de dosare privind imunizările fictive
Articolul următorSărbătoare 20 decembrie – Un sfânt foarte important e sărbătorit astăzi – Obiceiul pe care toți românii îl au în această zi