Andreea Bujor, PR si manager de comunicare la ONG-ul World Vision România, a fost invitata Arinei Delcea în emisiunea România în Realitate, difuzată de site-ul realitatea.net. Discuția s-a concentrat pe situația copiilor din mediul rural în plină pandemie de COVID-19, în special în ceea ce privește accesul al educație.

Andreea Bujor: „80% dintre copiii pe care i-am întrebat, muncesc în gospodărie. Muncesc foarte mult mai ales în deprimentul educației. Este un cerc vicios, însă trebuie ceva schimbat. Dacă un copil nu primește educație, nu poate ieși din cercul vicios la sărăciei. (…) Școala în pandemie este o altă problemă în mediul rural. (…) 40% din copiii din mediul rural nu au avut acces la educația online. (…) S-a pierdut jumătate de semestru, iar un an pierudt din educație va cântări foarte serios. (…) Sunt copiii care stau în zone fără semnal. Uneori au semnal doar în carte și în curte nu au. (…) 1/3 părinți consideră că poți reuși în viață prin relații. (…) Vorbim de o maturizare care nu ar trebui să se dezvolte la vârsta aceea. (…) 50% din copiii din mediul rural nu știu să-și exprime prea bine emoțiile. (…) Nu sunt încurajați nici în școala pe dezvoltarea emoțiilor. (…) Poate ar trebui să regândim închiderea generalizată și copiii să se întoarcă în clase acolo unde se poate.”

Articolul precedentBilanț coronavirus 23 noiembrie: 4.207 cazuri noi și 130 de decese
Articolul următorVIDEO Acuze fără precedent! O brașoveancă susține că un spital din Brașov face „afaceri” cu persoanele decedate în urma infecției cu COVID-19!