După 22 de ani de când România nu a mai reușit cucerirea unui titlu european la șah clasic pentru juniori (din anul 2001), brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie a adus astăzi acasă, la Brașov, medalia de aur, devansându-i pe ceilalți 99 de participanți din 46 de țări, din cadrul grupei open 10 ani.

Campionatul European de Șah clasic pentru juniori s-a desfășurat în perioada 4-14 septembrie 2023, pe parcursul a 9 runde zilnice (de 3-5 ore/partidă), la Mamaia. 928 de participanți au luat startul la competiție în cadrul celor douăsprezece grupe de vârstă (open 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani și fete 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani*Notă – la secțiunea open = pot participa atât băieți cât și fete), cea mai numeroasă participare – 100 participanți – fiind chiar la grupa lui Vladimir, open 10 ani.

Vladimir și părinții săi, care îi sunt și antrenori – maestrul internațional Iulian Sofronie și maestra FIDE Claudia Sofronie – mulțumesc întregii echipe care stă în spatele rezultatului lui Vladimir: maestrului internațional Cătălin Ardelean, unul dintre cei mai buni antrenori din țară și marelui maestru indian R. B. Ramesh, cel mai bun antrenor din lume pentru juniori la momentul actual. Nu în ultimul rând, mulțumim comunității brașovene care l-a susținut și încurajat tot timpul pe Vladimir, încă de acum 3 ani, când rezultatul de astăzi părea doar un vis mult prea mare pentru un copil așa mic!

Rezultatul vine în urma a multor ore de antrenament, pregătirea pentru acest Campionat European a început încă din luna mai 2023, odată cu încheierea contractului de finanțare nerambursabilă încheiat de Clubul Sportiv Logic 64 Brașov (unde Vladimir este legitimat) cu

Consiliul Județean Brașov, în cadrul proiectului „Sportul minții”, pentru susținerea sportului de performanță. Ne bucurăm că la noi, la Brașov, se face sport de performanță și se sprijină acest frumos sport al minții care crește și modelează atât de frumos copiii.

Vladimir este elev în clasa a-IV-a la Școala Generală Nr. 19 din Brașov.

CUM ÎL PUTEȚI SUSȚINE ÎN CONTINUARE PE VLADIMIR?

Brașovenii persoane juridice (și nu numai) care doresc să susțină financiar prin sponsorizări participarea lui Vladimir la următoarea etapă, Campionatul Mondial din Egipt ce va avea loc luna viitoare, 14-27 octombrie 2023, o pot contacta pe mama lui Vladimir, președinte al ONG-ului Asociația Club Sportiv Logic 64 Brașov, la numărul de telefon: 0745.322342, Claudia Sofronie.

Pe lângă multiplele medalii naționale, Vladimir a mai adăugat astfel încă o medalie internațională, cea mai importantă și valoroasă de până acum, la palmaresul său:

  • în anul 2021    – vicecampion european la blitz

                                 – campion al Uniunii Europene la șah clasic

  • în anul 2022 triplu campion balcanic: șah clasic, rapid, blitz
  • în anul 2023    – campion european la șah clasic

                                                       – campion al Uniunii Europene la șah clasic

Conform tradiției, aseară la festivitatea de premiere s-a intonat imnul țării campionului, cu o sală plină cu peste 1.500 de oameni stând în picioare, și steagul României fluturând.

Sursa foto: pagina oficială a competiției și pagina Facebook a Federației Române de Șah

Articolul precedentCe cumpără premierul României, Marcel Ciolacu, cu 100 de lei? „Ce am nevoie…”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET