De la finalul lunii trecute, 13 străzi din municipiul Săcele au rețea de apă potabilă complet modernizată. Canalizarea menajeră a fost și ea extinsă. Lucrările de modernizare la rețeaua de apă și extinderea canalizării menajere pe cele 13 străzi din Cartierul Baciu sunt unele dintre cele mai mari lucrări de infrastructură care s-au desfășurat la Săcele în ultimii 20 de ani. Valoarea totală a celor două proiecte a fost de aproape 24 de milioane de lei.

Detalii ne oferă Virgil Popa, primarul municipiului Săcele.

Este vorba despre străzile Canalului, Brazilor, Cloșca, Horea, Izvoarelor, Crișan, Caraiman, A.I.Cuza, Dealulului, De Mijloc, Cerbului, Verii și Vâlcele. S-au realizat peste 8.000 de metri rețea de apă potabilă și aproape 7.600 de metri de rețea de canalizare menajeră. În urma acestei investiții s-au realizat 583 branșamente la rețeaua de apă și 573 branșamente la rețeaua de canalizare. În Baciu mai avem încă un proiect care la ora actuală este în derulare. Este vorba despre extindere rețea canalizare menajeră pe cinci străzi: Bunloc, Bretele, Bereczki Anna, parțial Schiorilor și Carierei.

Pentru proiectul de modernizare rețea apă Primăria Săcele a primit finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Dezvoltare Locală în valoare de peste 8,5 milioane de lei, pentru extinderea canalizării menajare finanțarea a fost de la bugetul local.

Articolul precedentBilanț coronavirus 2 decembrie: 1.149 cazuri noi și 66 decese dintre care 8  anterioare
Articolul următorTragedie, astăzi, pe un drum din județul Brașov!