În perioada 1 august – 8 august 2019, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu celelalte structuri de poliție de pe raza județului, au organizat și desfășurat o acțiune pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane.

Obiectivele acțiunii au fost:

Eliminarea pirateriei în domeniu, prin depistarea în trafic,a conducătorilor auto/societăților comerciale, care dețin autovehicule cu capacitatea de transport între 4+1 și 8+1 persoane, ce efectuează, în mod ilegal, transport rutier de persoane, contra cost;

Combaterea evaziunii fiscale;

Impunerea respectării normelor legale, care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația vehiculelor pe drumurile publice;

Verificarea stării tehnice a autovehiculelor utilizate pentru efectuarea acestei activități;

Verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule, care efectuează transport ilegal de persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii au procedat la oprirea și verificarea a 1456 autovehicule și au aplicat 149 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 43 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 18 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 22 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 903 testări cu aparatul etilotest, au fost retrase 20 certificate de înmatriculare, reținut 1 permis de conducere și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui număr de 18 autovehicule.

În activități, alături de polițiștii rutieri, au fost angrenați polițiști de ordine publică, de investigarea criminalității economice și lucrători din cadrul Poliției Transporturi.

Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto:

Să respecte normele legale privind transporturile rutiere publice de persoane;

Să respecte regulile de circulație și semnificațiile indicatoarelor;

Să adopte o conduită preventivă în trafic și să conducă cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de trafic;

Să efectueze depășiri în condiții de siguranță.

Să nu conducă autovehicule sub influența băuturilor alcoolice- consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a conducătorilor auto.

Articolul precedentFOTOGALERIE Intervenții după „ruperea de nori” de aseară
Articolul următor„Îmblânzirea scorpiei”, diseară, la Bastionul Țesătorilor