În urma furtunii de ieri seară, angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, cei ai Serviciului Zone Verzi și Serviciului Salubrizare, precum și cei ai operatorilor cu care Primăria Brașov are contract, inclusiv angajații Regiei Pădurilor Kronstadt, au acționat pe raza municipiului Brașov pentru îndepărtarea efectelor produse de furtună, fie direct, fie sprijinind pompierii.

Astfel: au foost îndepărtați copacii sau crengile căzute pe următoarele străzi: Iuliu Maniu, Șirul Beethoven, Sensul giratoriu de la Poarta Șchei, Spitalul Militar (un brad căzut peste clădire), Nicolae Iorga, str. Lungă (vis-a-vis de Casa Armatei, creangă foarte mare căzută pe prima bandă de circulație, pe direcția spre Bartolomeu), în piațeta Sf. Ioan (în spate la Aro – mesteacăn rupt), pe str. Soarelui, în Variște, la Turnul Alb, pe str. M. Eminescu. În cursul zilei de astăzi se vor îndepărta copacii de pe str. Semenicului nr. 10 (un brad căzut peste liniile electrice) și de pe str. Coastei (un măr căzut peste o casă, fără pagube). În acest moment se decolmatează zona intrării pârâului Cheu în subteran (în Șchei, pe str. Podul Crețului).

Tot ieri, după oprirea furtunii, angajații operatorilor de salubrizare au intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor pe pe străzi și trotuare, lucru care va continua și în cursul zilei de astăzi. Angajații Companiei Apa au început îndepărtarea aluviunilor pe pe gurile de scurgere și decolmatarea rețelelor din zonele afectate (Șchei și centru), activitate care va continua, în program normal, și în cursul week-end-ului. Acum se lucrează la îndepărtarea aluviunilor de pe gurile de scugere din parcarea fostul Stadion Municipal (cea de autocare). În cazul în care mai sunt situații cu copaci căzuți sau crengi, care reprezintă un risc pentru cetățeni, altele decât cele prezentat mai sus, îi rugăm pe cetățeni să sesizeze la 112, care va transmite Primăriei zonele în care trebuie să intervină.

Articolul precedentFOTO+VDEO Accident cu cinci victime, pe DN13! Două persoane au decedat
Articolul următorRazii de amploare ale polițiștilor brașoveni! 149 de sancțiuni aplicate