Proiectul terminalului aeroportului a ajuns la Curtea de Apel

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a trimis, zilele trecute, un comunicat prin care a anunțat care este stadiul procedurilor la proiectul Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav. 

Așa cum am promis cetățenilor brașoveni, revin cu detalii pentru a face cunoscute toate etapele care sunt legate de evoluția lucrărilor la aeroportul Brașov.
În comunicatul anterior v-am adus la cunoștință faptul că procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri”, la care au participat patru ofertanți, finalizată în data 13 mai prin declararea câștigătoare a firmei Construcții SA Sibiu, a fost contestată de către una din firmele participante.
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a analizat și s-a pronunțat cu privire la contestația înaintată de către Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, emițând Decizia nr. 988/C1/924,927 din data de 20.06.2019. În decizia menționată admite contestația făcută de către Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA în ceea ce privește detalierea de către ofertanți a echipamentelor de securitate specifice funcționării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini.
Prioritatea Consiliului Județean Brașov o constituie demararea cât mai urgentă a unui contract de lucrări astfel încât Terminalul de pasageri să fie construit la timp, fără întârzieri date de procese având ca obiect contestații, procese al căror termen de finalizare nu poate fi anticipat. În consecință Comisia de licitație a decis să nu conteste Decizia CNSC, ci să o pună în aplicare și a demarat procedurile de reanalizare a ofertele tehnice ce fac referire la echipamentele de securitate.
În data de 12 iulie, în ultima zi admisă pentru formularea unor eventuale plângeri, SC Construcții SA a depus o plângere la Curtea de Apel Brașov împotriva Deciziei CNSC, solicitând totodată suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea respectivei plângeri.
Chiar dacă ne aflăm în perioada vacanței judecătorești, acest gen de plângeri se soluționează de către instanțele competente și în această perioadă, motiv pentru care avem speranța ca primul termen de judecată să fie stabilit de către instanță până la sfârșitul lunii iulie. Între timp, Consiliul Județean Brașov va continua demersurile necesare aplicării Deciziei CNSC astfel încât să scurtăm cât se poate de mult orice termen ce ar putea decala încheierea procedurii de achiziție și în urma unei sentințe definitive a instanței privind plngerea menționată să putem semna contractul de proiectare și execuție a viitorului Terminal de pasageri.
Vă voi ține la curent cu toată evoluția acestei spețe în spiritul transparenței promis și dovedit până în prezent.

Adrian Ioan Veștea

Președintele Consiliului Județean Brașov

Articolul precedentPrimarul Făgărașului: „Managementul deșeurilor, problema reală a județului”
Articolul următorFinal de cantonament pentru Corona! Programul echipei până la debutul sezonului