RATBV S.A. și Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Brașov organizează, astăzi, evenimentul intitulat ,,Viitorul mobilității”, care va începe la ora 13.30, la centrul C.A.T.T.I.A. Brașov.

De la ora 13.30, Răzvan Pătrașcu (Brașov Design Center) va realiza o prezentare a conceptului MaaS, iar de 14.00 directorul general al RATBV S.A., George Cornea va prezenta planurile de extindere și modernizare ale RATBV S.A. Ulterior, de la ora 15.00, prof. dr. Florin Nemțanu, de la Universitatea Politehnică București, va ține o prelegere despre ,,Utilizarea ITS în dezvoltarea MaaS”, iar de la ora 16.00 Cătălin Frangulea va realiza o prezentare a proiectului ”Smarta”.

Ziua se va încheia cu o sesiune de discuții libere cu privire la subiectele abordate anterior.

La eveniment sunt invitate toate persoanele interesate de viitorul mobilității, intrarea fiind liberă. De menționat că vineri, 21 februarie, în aceeași locație, vor avea loc Adunarea Generală a Federației TUSCM (Federaţia Transportatorilor Urbani, Suburbani şi Metropolitani de Călători) și a sindicatelor membre ale Federației ”Transloc”.

MaaS, Mobility as a Service (Mobilitatea ca un Serviciu) este un concept relativ nou, un serviciu care oferă acces la toate modurile de transport disponibile într-un areal. El presupune utilizarea unei singure platforme IT pentru informare și rezervare transport, cât și efectuarea unei plăți integrate pentru serviciile de transport combinate.

MaaS poate integra și combina moduri diferite de transport, precum: transport public (urban, regional), transport la comandă (taxi, car sharing), închirieri de biciclete (bike sharing) etc. Avantajul MaaS pentru utilizatori: reduce costul afectat transportului și crește flexibilitatea utilizatorilor, iar avantajul pentru orașul (arealul) vizat: reduce gradul de utilizare al autoturismelor personale și a poluării cauzate de traficul rutier. Orașe unde s-a implementat conceptul MaaS: Helsinki, Viena, Hanovra, Hamburg, Goteborg, Stockholm, Barcelona”, potrivit reprezentanților RAT Brașov.

Articolul precedent900 de locuri de muncă, în Spania
Articolul următorAutorizații de construire eliberate în 7 zile?