Premieră istorică pentru teatrul brașovean

Pentru prima oară în istoria de peste 70 de ani a Teatrului ,,Sică Alexandrescu”, un spectacol al trupei din Brașov, a fost selectat la o prestigioasă competiție artistică internațională în perioada 17-25 mai.

Prezența teatrului brașovean la Festivalului Internațional de Teatru ,,Melpomena Tavryy”, organizat în orașul Herson, Ucraina, a fost apreciată de critica și membrii juriului. Consiliul Experților ediției XXI a Festivalului Internațional de Teatru, alcătuit din Alla Pidluzhnaya, Svetlana Maksimenko, Serghei Vasiliev și Rui Madeira, au celebrat spectacolul Brașovului, acesta fiind declarat câștigătorul a trei premii la trei secțiuni diferite. Piesa realizată stagiunea aceasta, jucată la Sala Studio -,,Ea și numai ea”, de Andrei Ivanov, a fost laureată juriu pentru performanța sa, după cum urmează:

Cel mai bun spectacol: ,,Ea și numai ea” – Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov

Cea mai bună regie: Radu Ghilaș

Cea mai bună scenografie: Andreea Felciuc

Cele trei distincții sunt cu atât mai importante pentru teatrul brașovean, ele fiind primele rezultate remarcabile la nivel internațional într-o competiție a profesioniștilor în domeniu, din întreaga existență a Teatrului „Sică Alexandrescu”.

Articolul precedentLucrări pe DN1, inclusiv noaptea (VIDEO+FOTO)
Articolul următorMesajul Companiei APA: „Brașoveni, nu vă lăsați păcăliți”