În legătură cu cazul din județul Brașov suspect de infectare cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2 vă comunicăm următoarele: 

Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, repatriată marți, 30 noiembrie, din Africa de Sud. La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv. A fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului în astfel de situații, la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.
Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.
Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2 la persoana din Brașov depistată pozitiv.

Articolul precedentCălin Moldovan, antrenor FC Braşov, tranşant înaintea ultimului meci din 2021, cu Unirea Constanța!
Articolul următorMinoră căutată de polițiştii braşoveni