Poliţist reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, a dispus reţinerea unui agent de poliție din cadrul Biroului Rutier al Politiei municipiului Brașov, pe o durata de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

În fapt, în ziua de 13 octombrie, un bărbat a apelat linia call center anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, sesizând faptul că un agent de poliție i-a solicitat o suma de bani pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.
Ca urmare a denunțului, în noaptea de 13/14 octombrie a.c., ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupţie Brasov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliție, după ce a primit de la un denunţător suma de 1 000 de lei pentru a-l sprijini in scopul exercitarii in continuare a dreptului de a conduce si pentru a interveni pe langa lucratori din cadrul Serviciului Județean Medicină Legală Brașov în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică cu rezultat 0% g/l alcool în sânge, in condițiile in care, anterior, denuntatorul fusese implicat intr-un accident rutier soldat cu victime.

În cursul zilei de azi, suspectul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.
De context, precizam faptul ca, in cursul lunii octombrie 2019, SJA Brasov a fost sesizat, in doua randuri, de politisti din cadrul IPJ Brasov care au denuntat intentia unor cetateni de a-i mitui.

„Nu tolerăm comportamente și fapte care aduc atingere onoarei și demnității statutului de polițist. Condamnăm astfel de fapte, care nu fac cinste instituției noastre și pătează imaginea celorlalți polițiști care au o atitudine corectă și un comportament etic. În sustinerea celor de mai sus, precizăm faptul că în data de 03 oct a.c., doi polițiști din cadrul IPJ Brașov au denunțat intenția unor cetățeni de a-i mitui, fiind astfel sesizate autoritățile competente să dispună măsuri legale”, este reacţia oficială a Poliţiei Braşov.

Agentul de politie are 38 de ani, este absolvent al unei școli de agenți de politie, încadrat la IPJ Brașov din anul 2006. În acest moment este suspendat din funcție.

Articolul precedentFOTO+VIDEO A fost inaugurat cel mai modern centru de afaceri din Brașov
Articolul următorBărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de urs