Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat, astăzi, șantierul de pe DN73, în județul Brașov. Acesta a avut, mai întâi, o întâlnire cu primarii localităților de pe traseul drumului național, care i-au solicitat măsuri urgente.

Am fost pe teren și am vorbit cu constructorul, care stă degeaba. I-am transmis mesajul că așteptăm, săptămâna viitoare, la sediul companiei, managementul concernului. Nu managementul din România, cel din străinătate. Unele firme vin în România cu niște laptopuri și mape, iar apoi subcontractează lucrarea unor societăți românești. Nu se mai poate ca românii să nu mai fie respectați. Văd că sunt constructori care lucrează mai repede decât alții. Dacă în trei săptămâni nu vom vedea lucrarea în grafic, reziliem contractul. Cu plățile, noi suntem la zi, ei trebuie să înregistreze un progres. Dacă reziliem contractul, vom lucra în regie proprie, vom continua lucrarea. Firma va avea interdicție trei ani la lucrări, nu doar în România, chiar și în UE. În ceea ce privește DN1, soluția noastră este construcția de autostradă, negocierile cu concernul chinezo-turc vor începe după Paște”, a declarat ministrul Transporturilor.

Drumul National 73 (care face legătura intre localitățile Brașov – Râșnov – Bran – Fundata – Câmpulung – Pitești), pe o lungime de 103,25, pe teritoriul județelor Brașov (aproximativ 40 de km) si Argeș, face obiectul unui program amplu de modernizare printr-un contract desfășurat de CNAIR din fonduri europene. În acest scop drumul a fost predat încă din data de 15 martie 2017 concernului format din asocierea a 4 firme (AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR DEVELOPMENT SRL – TRACTEBEL ENGINEERING SA) care se ocupa de lucrările de modernizare. Lucrările vizează in principal lărgirea drumului la minim 8 metri (din care 7 metri partea carosabila), ranforsarea lui pentru un trafic de 11,5 tone, reconstrucția completa a 6 poduri si reabilitarea altor 20 dar si lărgirea unor curbe, refacerea podețelor, construirea de șanțuri de evacuarea apei pluviale si întărirea prin ziduri de sprijin.

Articolul precedentPatimile lui Iisus, în Joia Mare, la Cinemateca Patria
Articolul următorTentativă de jaf la sucursala CEC Bank din Răcădău