Pădurar din județul Brașov, reținut de poliţişti

,,La data de 10 noiembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au acționat pe raza comunei Jibert pentru prevenirea și combaterea deținerii, transportului și comercializării ilegale de material lemnos.

În urmă activităților desfășurate polițiștii au dispus reținerea pentru 24 ore a unui bărbat de 51 ani, din Cața. Acesta, în calitate de pădurar, ar fi întocmit 4 avize de însoțire material lemnos prin care ar fi dat o aparență de legalitate celor 4 transporturi de material lemnos, deși lemnul face parte din lemnul de foc destinat populației comunelor Jibert, Ungra, Bunești și Ticuș și nu poate fi expediat, în mod legal, către destinații din afară acestor locații. De asemenea, acesta ar fi încuviințat transportul unei cantități de material lemnos către o persoană, fără documente de însoțire, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 600 de lei în gestiunea ocolului silvic.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul I.P.J. Brașov. Ulterior, instanța a dispus măsură preventivă a controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile împotriva sa.

El este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și delapidare în cadrul dosarului penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, agent șef adjunct Gabriela Dinu.

 

Articolul precedentGRAV accident pe DN 1. Un bărbat este în comă. Trafic blocat
Articolul următorFOTO – Invitații gratuite pentru călătorii RATBV