Oamenii străzii, salvați de la îngheț de polițiștii locali

20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri speciale din cauza gerului.

Vorbim despre oamenii străzii, care au fost depistați de polițiștii locali brașoveni, aflați în misiunile obișnuite de patrulare în vederea menținerii ordinii și liniștii publice în cartierele din municipiu. De menționat este faptul că Poliția Locală a intensificat acțiunile de patrulare pentru a-i găsi pe acești oameni aflați în situații dificile, încă de când temperaturile exterioare au coborât cu mult sub zero grade, riscând, astfel, să înghețe de frig dacă rămân în stradă, mai ales pe timpul nopții.

Astfel, în primele două săptămâni ale acestui an au fost conduse, cu acordul lor, 12 persoane aflate sub cerul liber, la Centrul persoanelor fără adapost, pentru a beneficia de un pat cald, hrană și haine mai groase. Unul dintre acestea a ajuns la centru datorită unui brașovean îngrijorat de starea de sănătate a celui ce stătea în ger, apelând astfel la ajutorul Poliției Locale prin dispecerat.

Potrivit ultimelor avertizări meteo, în următoarea perioadă temperaturile exterioare nocturne scăzute vor fi greu de suportat de cei ce nu au un acoperiș deasupra capului. De aceea, polițiștii locali vor continua și în nopțile următoare să identifice persoane aflate în dificultate și vor încerca să îi determine să accepte serviciile oferite de Centrul pentru persoane fără adăpost.

Poliția Locală Brașov face, din nou, apel către locuitorii orașului, care întâlnesc astfel de cazuri disperate, să sune la dispeceratul instituției, la numărul scurt 0268.954.

Articolul precedentFOTO Avertizare din partea Salvamont! Pericol de avalanșe în Masivul Postăvarul
Articolul următorPremieră medicală pentru Europa de Est, la un spital privat din Brașov