Încep lucrările la noua creșă din Brașov

Primăria municipiului Brașov a semnat predarea de amplasament către firma AEON BUILDING SRL Brașov, care va ridica noua creșa de pe strada Apollo. În următoarele zile firma angajată pentru această lucrare va face amenajarea de șantier și se va apuca efectiv de lucru. Conform contractului, noua creșă din Astra va fi gata în maxim 20 de luni.

Am semnat ordinul de începere a lucrărilor și predarea de amplasament pentru viitoarea creșă din cartierul Astra, iar în zilele următoare constructorul își va face organizarea de șantier pentru a se apuca de lucru. Conform contractului, această creșă, construită de la zero, pe un amplasament identificat  pe strada Apollo, va trebui să fie gata în maxim 20 de luni. Este unul dintre proiectele socio-educaționate foarte importante pentru această zonă a orașului, ținând cont că Astra este cel mai mare cartier al Brașovului și că de aici vine un număr foarte mare de cereri pe care îl avem, pentru un loc în creșe. Această nouă unitate nu va rezolva în totalitate solicitările de locuri în creșe, însă pe viitor, există alte câteva proiecte care sperăm că vor aduce un echilibru între cerere și oferă. Vorbim aici despre o nouă creșă în zona Tractorul-Coresi dar și despre crearea unor locuri suplimentare la creșa din Craiter“, a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Pentru această investiție care se ridică la 10,2 milioane lei va exista și o cofinanțare prin fonduri europene, de aproximativ 2,8 milioane lei. Proiectul depus de Primăria Brașov la ADR Centru a trecut de evaluare și a fost declarat eligibil, urmând să beneficieze de o finanțare prin Programul Operațional Regional.

Proiectul nostru pentru construirea creșei de pe Apollo a fost evaluat din punct de vedere tehnico-economic și  a fost declarat eligibil și pentru o cofinanțare din fonduri europene prin Axa 4.1 a POR. În curând vom semna și acordul de prefinanțare pentru acest proiect. Mă bucur că am ajuns în faza în care, după ce am ideitificat terenul și  sursele de finanțare, am făcut proiectul și am contractat și un constructor care se va apuca de lucrări. Realizarea unei creșe noi în Astra a fost una dintre preocupările mele încă de la începutul mandatului de viceprimar, fiindcă aceasta este una dintre problemele stringente ale cartierului“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Noua creșă din Astra va avea o capacitate de 80 de locuri. Clădirea se construiește pe un teren cu suprafața de 5.535 mp, având amprenta la sol de 2.734 mp. Creșa va avea demisol, unde va fi bucătăria, magaziile, biberoneria (bucătăria de lapte), spălătoria, uscătoria, călcătoria, grupuri sanitare, dușuri, vestiare pentru personal și camera tehnică; parter, unde vor fi toate spațiile pentru activitățile copiilor, pe diferite vârste, dormitoare, grupuri sanitare, spațiul pentru materialul didactic, cabinetul medical, izolatorul și vestiarele, și un etaj, unde vor fi amenajate spațiile administrative ale creșei precum și sediul Serviciului Public Administrare Creșe, care acum este în Craiter.

Articolul precedentCirculație modificată, pe linia 41! Se mută stația „Liceul Tractorul”
Articolul următorUn alt copil lovit de maşină, în stare gravă