„Nunta lui Figaro”, diseară, la Opera Brașov

În această seară, de la ora 18.30, în Sala Operei, sunteți invitați la o capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”.

„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.

Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.

În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan – Contele Almaviva, Anda Pop – Contesa, Lăcrămioara Schuller – Susanna, Lorand Cristian – Figaro, Corina Purcărea (invitată) – Cherubino, Cristina Roșu – Marcelina, Ștefan Schuller – Doctorul Bartolo, Cristian Dicu – Don Basilio, Andromeda Nemeș – Barbarina, Aurel Aron – Don Curzio, Paul Tomescu – Antonio, Irina Iftene și Mariana Tomescu – Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Dirijor cor: Teodor Soporan. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Spectacolul durează 2 ore și 50 minute și are trei pauze.

Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari

În stagiunea 2019 – 2020, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Eveniment susținut cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Articolul precedentSărbătoarea măștilor, astăzi, la Ormeniș
Articolul următorPuteți patina gratuit, de astăzi, într-un municipiu din județ