Mihai Costel nu mai este președintele PMP Brașov

Colegiul Naţional al PMP a decis, în şedinţa de duminică, 4 octombrie, demiterea liderilor de organizaţii judeţene cu rezultatel slabe la alegerile locale (sub 5%). Prin această mişcare, partidul condus de europarlamentarul Eugen Tomac încearcă un restart forţat pentru rezultate mai bune la alegerile parlamentare. Deşi la nivel naţional PMP a fost peste aşteptări, în câteva judeţe rezultatele au lăsat de dorit. Pe lista celor demişi se găsesc şi parlamentarii Robert Turcescu, Cornel Bichineţ sau Cornel Sămărtinean. 

 

Potrivit NEWSBV, Mihai Costel și-a dat demisia sâmbătă, iar acum este președintele interimar al formațiunii politice județene.

 

1. Bihor – Andrei Amariţei

2. Botoşani – Cornel Popescu

3. Braşov – Costel Mihai

4. Dâmboviţa – Robert Turcescu

5. Giurgiu – Ştefan Burlacu

6. Ialomiţa – Gabriel Ionaşcu

7. Olt – Vanina Badea

8. Vaslui – Cornel Bichineţ

9. Teleorman – Doru Coliu

10. Timiţ – Cornel Sămărtinean

11. Vâlcea – Nicolae Pătru

Acestora li se adaugă şi liderul PMP Dolj, Ion Cupă. Deşi în Dolj PMP a obţinut un rezultat bun, Cupă a ales să se retragă din funcţie.

Partidul Mișcarea Populară devine o opțiune pentru tot mai mulți români care nu vor să voteze PNL și PSD, dar și care nu sunt neaparat extaziați de apariția USR, un partid nou. PMP a ieșit pe locul trei la alegerile locale, ca număr de aleşi, a anunțat Eugen Tomac, iar scorul politic la nivel naţional a depăşit 6%.