Măsuri URGENTE luate de autorități, într-o comună din județul Brașov, după ce 10 localnici s-au întors din Italia!

Autoritățile dintr-o localitate brașoveană au intrat în alertă, după ce, zilele acestea, mai mulți localnici au revenit în comună, din Italia. 

Oamenii s-au întors în satul Crihalma, din comuna Comăna. Mai jos aveți mesajul primarului localității, Viorel Grusea, transmis, ieri, pe Facebook:

Având în vedere contextul epidemiologic cauzat de noul COVID-19 și faptul ca un număr de 10 cetățeni s-au întors din Italia, pe 09.03.2020, toți cu domiciliul în satul Crihalma, pe 10 martie, la prima oră, Comitetul Local Pentru Situații de Urgentă și Consiliul Local Comana au luat hotărârea sa închidă toate instituțiile de învățământ chiar pe 10 martie și mai mult decât atât, tot în dimineața aceleiași zile, după informarea Direcției de Sănătate Publica Brasov, a Instituției Prefectului, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Politie, al Jandarmeriei Fagaras și al reprezentanților postului de Politie Comana, primarul comunei Comana, Viorel Grusea, viceprimarul Rosala Flaviu Mihai, un echipaj al Jandarmeriei Fagaras și echipajul postului de politie Comana, toți ne-am deplasat la Crihalma și am impus persoanelor care s-au întors din Italia pe 9 martie, cât și persoanelor care au intrat în contact direct cu ei, sa respecte angajamentul semnat la intrarea în țara și anume autoizolarea la domiciliu. Anunțul a fost făcut prin portavoce de mine, personal, fiecăruia dintre cei vizați, pentru ca îi cunoaștem pe toți fiind consăteni de-ai noștri.
Toate persoanele vizate sunt izolate și monitorizate de către Serviciul de Paza și Ordine al Consiliului Județean, agenții postului de politie Comana și de către Comitetul Local pentru Situații de Urgentă. Directiunea școlii a luat măsuri pentru dezinfectarea tuturor instituțiilor de învățământ de pe raza comunei, încă de săptămâna trecută. Medicul de familie cunoaște absolut toate persoanele vizate și va fi în permanenta legătura cu ele. Recomandam tuturor cetățenilor sa respecte regulile elementare de igienă și dacă persoanele supuse izolării prezinta simptome de febră, stări de vomă, sau diaree, sa sune urgent la serviciul 112 sau la numărul meu personal: 0745354354 ori la primărie, unde tot ieri am instituit serviciul de permanenta, care funcționează NON STOP, 24 de ore din 24. Recomand tuturor cetățenilor comunei Comana sa nu între în panica, dar nici sa trateze cu superficialitate recomandările noastre. Am trecut împreuna peste multe greutăți, vom trece și acum! DOAMNE AJUTĂ! MULTĂ SĂNĂTATE!
Viorel Grusea, primarul comunei Comana, împreuna cu toți colaboratorii mei din primărie!
Articolul precedentCare este rezultatul testelor în cazul femeii din Brașov, cu suspiciune de coronavirus?!
Articolul următorAtenție, vizitatori! Măsuri de protecție și la Castelul Bran!