Atenție, vizitatori! Măsuri de protecție și la Castelul Bran!

La Castelul Bran s-au înăsprit măsurile de protecție împotriva răspândirii bolilor virale. Castelul Bran a sporit măsurile de igienă încă de la mijlocul lunii februarie. 

Pentru personalul său s-au supimentat cantitatea de substanțe igienizante, numărul de mănuși chirurgicale și s-au distribuit măști medicinale pentru a fi folosite în conformitate cu recomandările guvernamentale pentru prevenirea transmiterii bolilor virale. Aceaste măsuri se adaugă la cele curente care prevăd curățenia zilnică, dezinfecția, întreținerea cu strictețe a monumentului istoric și a unui mediu de lucru sănătos.

În această perioadă a anului numărul de turiști este redus, nu se întâlnesc mai multe persoane în același loc care să le pună în pericol sănătatea, activitatea desfășurându-se în intervalul orar 9.00 – 16.00. Castelul Bran nu are programate în perioada imediat următoare evenimente publice și private care ar putea intra sub incidența deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din cadrul Guvernului României care prevăd măsuri preventive de răspândire a infectării cu COVID-19.

În incinta Castelului Bran, dar și a Restaurantului Castelului, există suficiente spații sanitare în care personalul angajat, dar și vizitatorii au posibilitatea igienizării permanente. În  aceste condiții, considerăm că, deocamdată, nu se impune închiderea Castelului Bran pentru o perioadă determinată de timp. În situația în care măsurile speciale de prevenție vor fi extinse, Castelul Bran va anula toate evenimentele care ar putea fi de natură să pună în primejdie sănătatea personalului său sau a turiștilor.

Articolul precedentMăsuri URGENTE luate de autorități, într-o comună din județul Brașov, după ce 10 localnici s-au întors din Italia!
Articolul următorO primărie din județ INTERZICE toate activitățile publice!