Liftul pe plan înclinat de la Râșnov, defect!

Sursa foto: emunte.ro

În momentul de față, ascensorul pe plan înclinat din Râșnov, care face legătura cu Cetatea Medievală nu este funcțional. Acest lucru este cauzat de o defecțiune la ușile liftului.

Problemele au început să apară pe data de 22 decembrie 2018. Atunci, angajații S.C. Asaltul Cetății S.R.L., firma care exploatează instalația au constatat că ușile cabinei ascensorului nu se închid corespunzător. Imediat a fost anunțată compania care asigură metenanța liftului. Reprezentanții acesteia au sosit la fața locului și au stabilit că situația a fost creată de defecțiunea unui traductor.

Piesa a fost demontată, iar echipa de muncitori a du-so la sediu pentru a o repara. Pe 25 decembrie, aceștia au revenit la Râșnov, au montat piesa la loc, dar după mai multe verificări au constatat că problema nu se rezolvase.

În acel moment s-a luat decizia să fie anunțată firma producătoare din Elveția. Totuși fiind perioada sărbătorilor de iarnă, nu s-a putut lua legătura imediat cu elvețienii. Abia pe 31 decembrie, unul dintre reprezentanții companiei elvețiene a răspuns la solicitările venite din partea noastră. În acel moment, echipa de mentenanță a revenit la lift și a încercat, în colaborare cu specialiștii din Elveția (prin satelit) să rezolve problema.

S-a constatat că încă o piesă este defectă (de data aceasta este vorba despre un encoder). Cum piesa nu se produce în România, reprezentanții S.C. Asaltul Cetății S.R.L. au comandat-o direct la firma producătoare, în Elveția. În acest moment se așteaptă livrarea piesei defecte. În momentul în care aceasta va sosi la Râșnov, ascensorul pe plan înclinat va fi imediat pornit.

În contractul dintre firma de mentenanță și S.C. Asaltul Cetății S.R.L. este prevăzut faptul că firma care asigură reparațiile se obligă să remedieze problemele în decurs de 7 zile. În acest context contractul respectiv va fi renegociat astfel încât situația de față să nu se mai repete. Trebuie menționat faptul că numărul de turiști care au vizitat Cetatea Medievală nu a fost afectat.

În altă ordine de idei, numărul turiștilor care au vizitat Cetatea Medievală, în anul 2018 a fost de 450.046, cu 30 de mii de vizitatori mai mult decât s-au înregistrat la sfârșitul anului 2017. Anul trecut, numărul turiștilor adulți a fost de 305.592, iar al celor copii a fost de 144.455. Numărul de turiști care au folosit ascensorul pe plan înclinat în 2018 reprezintă 17 % din totalul turiștilor care au vizitat Cetatea Medievală.

Articolul precedentTelescaunul Ruia, din Poiana Braşov, nefuncţional
Articolul următorO tânără mamă reclamă condițiile de la Spitalul pentru Copii din Brașov