Klaus Iohannis anunță măsuri de relaxare, din 15 mai!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că ”este timpul să ne gândim” la un plan de relaxare după 15 mai, când condițiile vor fi îndeplinite.

”După 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Vor fi graduale.” – a spus șeful statului.

Iohannis a declarat că după 15 mai se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, doar dacă numărul infecţiilor şi cel al deceselor scade.

“Este timpul să ne gândim la ceea ce se numeşte un plan de relaxare atunci când condiţiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgenţă, care se termină pe data de 15 mai. După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese (…) scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare”, a spus președintele.

De asemenea, preşedintele a criticat un plan atribuit Institutului Matei Balş, care prevedea izolarea persoanelor de peste 65 de ani. El le-a transmis acestor persoane să stea ”liniştite”, pentru că nimeni nu le va impune ”lucruri inumane”.

Sursa: știrileprotv.ro 

Articolul precedentAICI vă puteți plăti taxele și amenzile, online, fără autentificare!
Articolul următorCOVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!